Răspunzându-i unui ziarist care îi vorbea despre tranziția de putere către Democrați, secretarul de stat Mike Pompeo a răspuns că va exista o tranziție lină la putere către o a doua administrație Trump în ianuarie.

Și nici Mike Pompeo nu vorbește niciodată fără sens.

În ultimă instanță, Curtea Supremă va fi chemată să tranșeze, ea este gardianul instituțiilor: ea are un judecător de o excepțională calitate, Clarence Thomas, pe care Joe Biden a încercat să-l linșeze în 1991.

Iar Clarence Thomas știe cu exactitate cine este Joe Biden.

Curtea Supremă numără o majoritate de judecători care respectă Constituția și aceasta nu intenționează să îngroape fraudele și să transforme Statele Unite într-o anexă a Venezuelei.

Este nevoie de 270 de mari electori pentru a fi ales președinte. Dacă nu luăm în seamă decât cifrele validate, Joe Biden are 226. Donald Trump are 232.

Ar fi foarte uimitor dacă Pennsylvania nu va trece de partea lui Trump, ceea ce îl va aduce la 252. Georgia ar duce totalul la 262. Arizona la 279. Ar fi suficient.

CNN, Associated Press, și Fox News, care a basculat puternic spre stânga și a pierdut sâmbătă două treimi dintre telespectatori, spre marea bucurie a Newsmax, continuă să-l plaseze pe Joe Biden deasupra pragului de 270, într-o manieră total arbitrară, cel puțin pentru moment.

New York Times și Washington Post și toată presa franceză (și europeană) se agață de cifrele CNN, AP și Fox News, și spun că Biden este al 46-lea președinte.

Aceasta se numește a vinde blana ursului din pădure. Iar a vinde blana lui Donald Trump este o mare îndrăzneală.

Dar se numește și îngroparea unei acțiuni scandaloase pe care am numit-o lovitură de stat. Astăzi sunt mare șanse ca lovitura de stat să fie ratată.

Dacă Donald Trump va rămâne președinte, vor fi răcnete ale Stângii, revolte de stradă cu siguranță. Aceasta va arăta și mai mult chipul hidos, mârșav, nebun, veninos, execrabil al Stângii.

CNN, AP, Fox, New York Times, Washington Post și toată presa franceză (și europeană) vor spune că Trump este un uzurpator.

Aceasta nu va schimba absolut nimic față de ce zic despre el din 8 noiembrie 2016. Vor fi doar câteva cuvinte în plus la vocabularul lor infect.

Aș folosi bucuros vechiul proverb: câinii latră, caravana trece, dar asta ar însemna să insult câinii, care au mai multă cinste decât jurnaliștii de stânga.

Șefii de stat și de guvern care s-au repezit să-l declare pe Donald Trump eliminat fără a aștepta rezultatele oficiale se vor dovedi că nu au stofă de oameni de stat și vor fi făcuți complici la lovitura de stat ratată.

Donald Trump nu va uita.

Există și posibilitatea ca lovitura de stat să reușească, dar, dat fiind ce am scris aici, mi se pare puțin probabil. Instituțiile americane sunt solide. Au rezistat la războaie, și au trecut chiar peste un război civil.

Vreau să cred că vor rezista și la o lovitură de stat, prima din istoria Statelor Unite.

Sunt mult mai puțin pesimist decât în urmă cu câteva zile. Și repet ce am mai zis: ca un om senil, profund corupt și sprijinit de China mi se pare de neconceput.

Statele Unite au în prezent unul dintre cei mai mari președinți din istoria lor, iar în fața lor se află o bandă de infractori.

PAGINA ANTERIOARA