Acesta s-ar fi folosit de polițiști și le-ar oferit trei piste false pentru a se răzbuna pe inamicul său, Nicușor Oacă.

La ieșirea de la DIICOT, Remus Rădoi nu a mai dorit să stea de vorbă cu jurnaliştii. El a precizat că nu poate sta să dea declarații pe motiv că e grăbit.

„Sunt grăbit, foarte grăbit. Am fost întrebat de cazul Caracal, dar nu am avut date să le furnizez. Nu am fost întrebat de mesajele cu Alexe. Eu am spus în presă că nu știam nimic de acest om, deci nu mai conta ce aflam după” , a declarat Remus Rădoi.

„Probabil voi fi întrebat despre cazul Caracal, am înţeles că nu despre schimbul de mesaje cu Alexa (n.r: adjunctul şefului Poliţiei Caracal). Nu îl cunoşteam pe acest Dincă dinainte de acest caz” , a declarat Remus Rădiu înainte de audieri.

Omul de afaceri Remus Rădoi a fost şi marți la Poliția Caracal, acolo unde urma să fie audiat în cazul răpirii Alexandrei Măceșanu. Din motive necunoscute, audierea lui Remus Rădoi, programată pentru marți, la sediul Poliției Caracal, a fost reprogramată.

Rădoi a fost contactat de adjunctul IPJ Olt pentru a găsi mașina lui Gheorghe Dincă.

„Am fost sunat mai devreme și am fost anunțat că voi fi audiat. Voi vorbi despre tot ce mă vor întreba. Eu o sa le ofer informațiile necesare.

Cred că de-a lungul timpului poliția a văzuta că oferim informații exacte. Consider lipsit de profesionalism dacă a apelat doar la noi și nu a folosit și alte surse de informații interne” , a declarat Rădoi.

„Consider lipsit de profesionalism dacă dânsul a purces doar la acele informații de la noi și nu a apelat la metodele clasice pe care dânșii le au în sensul de a verifica în baza de date a poliției și de a cere informații și la surse interne” , a mai spus Rădoi.

Omul de afaceri mai spune că are informații potrivit cărora poliția din Caracal ar sprijini clanurile de interlopi.

„Cel puțin în două dăți, unul din șefii poliției Caracal a sunat telefonic pe unul din membrii grupării și l-a informat cu privire la informațiile pe care eu le dădeam în cadrul unor anchete. Într-o altă situație, un domn de la DIICOT a fost sunat de membrul unui clan și i-a confirmat că într-adevăr au un dosar în lucru la DIICOT, lucru care vă dați seama trebuia să fie strict secret și nu trebuia să fie știut.

La fel, domnul procuror Călina Ionuț ne-a făcut o confesiune cu privire la faptul că Dumitru Dumitru, șeful DIICOT, ar fi stat de vorbă cu domnul Mirea Nicolae (fost șef Poliția Caracal, n.r.) înainte de descinderi spunându-i despre dosar – este afirmația dânsului.

În același sens am asistat la o discuție, de fapt unul din polițiști mi-a reprodus cum înainte de o descindere la un infractor acasă, domnul Mirea Nicolae îl înștiințase pe acel infractor că urmează să aibă loc percheziția” , a declarat Rădoi.

„O să le declar anchetatorilor tot ceea ce știu, respectiv adevărul. Faptul că instituțiile statului erau informate cu cel puțin trei luni înainte și aici vobesc de DGA central, MAI și Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Magistratură cu privire la faptul că DIICOT Olt și procurorul șef al DIICOT Olt ar fi defectat un dosar în care erau peste 40 de victime.

Un dosar din 2018 care s-a finalizat cu reținerea și percheziționarea domiciliilor inculpaților în aprilie 2019. În acest dosar am constatat de-a lungul colaborării mele cu DIICOT o serie întreagă de nereguli, de la faptul că nu au existat interceptări până la finele perioadei, adică până la ridicarea lor de acasă, au lipsit circa 20 de zile, nu au fost interceptări. În această rețea nu apărea numele lui Gheorghe Dincă și nu reieșea că ar avea influență cu acest grup” , a precizat Remus Rădoi în direct la România TV.