Contestația în anulare din cazul Ferma Băneasa, respinsă. Instanța a admis excepția DNA

Contestația în anulare din cazul Ferma Băneasa, respinsă. Instanța a admis excepția DNA

Contestația în anulare formulată în dosarul Ferma Băneasa a fost respinsă de instanța ICCJ din cauză că a fost depusă prea devreme. Judecătorii au admis excepția prematurității ridicată de DNA.

Contestația în anulare formulată împotriva condamnărilor din Dosarul Ferma Băneasa a fost respinsă. Această cale de atac excepțională a fost formulată în contextul condamnării cu executare a avocatului Robert Roșu (foto).

Completul de la Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că această cale de atac extraordinară, a fost introdusă prematur. Judecătorii au admis excepția prematurității invocată de procurorul de ședință și au decis în consecință.

„Admite excepţia prematurităţii invocată de procuror” se arată în dispozitivul publicat pe portalul instanțelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Contestația în anulare din Dosarul Ferma Băneasa a fost depusă prea devreme

O nouă contestație în anulare va putea fi introdusă după ce judecătorii vor motiva decizia de condamnare în Dosarul Ferma Băneasa.

La termenul din 2 februarie, de la Înalta Curte, procurorul DNA a solicitat amânarea discutării contestației până la redactarea deciziei de condamnare. El a invocat, în fața judecătorilor, „spiritul prematurității”. În opinia sa, această contestație, formulate înainte de apariția motivării condamnării reprezintă o presiune asupra completului.

Condamnările din Dosarul Ferma Băneasa au stârnit valuri de indignare

Condamnările din Dosarul Ferma Băneasa au stârnit un val de reacții în lumea juridică și nu numai. Avocați, magistrați și politicieni au luat atitudine considerând că această condamnare este nedreaptă și abuzivă. Condamnarea avocatului Robert Roșu a generat numeroase mișcări de solidaritate din partea colegilor săi. Avocații au organizat mai multe proteste în susținerea acestuia.

În acest context a fost formulată și contestația în anulare, al cărei scop era revizuirea condamnărilor date de „Completul Negru”.

Cazul avocatului Robert Roșu, condamnat pentru că și-a făcut meseria, a ajuns și în fața Comisarului pentru Justiție, Didier Reynders.

Senatorul PSD Titus Corlatean, membru al delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a reclamat „noi abuzuri ale unor procurori împotriva unor judecători și avocați”.

„L-am interpelat pe Comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Pe tema gravelor deficiente în materia statului de drept generate de actuala putere de Dreapta din Romania”, a scris Titus Corlățean pe Facebook.