Contestatarii din PNL ai înțelegerii cu PSD își arată colții. Ciprian Ciucu „reflectează” asupra unei demisii

Contestatarii din PNL ai înțelegerii cu PSD își arată colții. Ciprian Ciucu „reflectează” asupra unei demisiisursă: arhivă

PNL se poate trezi cu un val de demisii din partid după ce liderii formațiunii au decis să guverneze alături de PSD. Exemplul poate fi dat de șeful organizației de Bucureşti, Ciprian Ciucu, primar al Sectorului 6, care a afirmat că „reflectează" la o eventuală demisie din partid.

„M-am gândit. Şi mă gândesc. Ceea ce mă ţine este că fără mine, şi ştiu ce vorbesc, alianţa pe Bucureşti s-ar destrăma în câteva zile. Nicuşor Dan ar fi pe nicăieri în acest context şi 3 ani ar trece degeaba. Reflectez”, a scris Ciucu pe pagina sa de Facebook.

PNL a decis luni seară să continue negocierile cu PSD pentru formarea noului guvern, hotărârea fiind luată la finalul unei ședințe de la Vila Lac cu liderii de organizații. 48 de liberali au votat pentru colaborarea cu PSD și 22 împotrivă, iar printre cei care s-au opus guvernării alături de partidul condus de Marcel Ciolacu s-a numărat și liderul PNL București, Ciprian Ciucu.

Ar putea urma si alte demisii din PNL, din partea contestatarilor înţelegerii cu PSD.

Filiale PNL pro și contra negocierilor cu PSD. Cine s-a abținut

Printre filialele care au votat pentru începerea negocierilor cu PSD se află: Alba, Arad, Bacău, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Sectorul 4 – singura filială de sector a PNL care a votat în favoare, Timiş, Vaslui.

Primarul Clujului, Emil Boc nu a participat la ședința conducerii PNL de luni seară, dar a transmis o scrisoare în care a prezentat opţiunea pro-PSD, citită în şedinţă de deputatul Sorin Moldovan. Momentul a fost însoţit de huiduieli din partea contestatarilor înţelegerii cu PSD.

S-au opus unei negocieri cu PSD: Organizaţia Bucureşti, prin vocea lui Ciprian Ciucu, filiala Sector 1, prin Sebastian Burduja, Sectorul 6, filialele Tulcea, Vrancea, Dâmboviţa, Giurgiu, Covasna, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila.

Au fost şi lideri care nu au dorit să se exprime, precum Marcel Vela de la Caraş-Severin, Gigel Ştirbu, de la Olt, Eugen Pîrvulescu, de la Teleorman, sau Doljul, Harghita şi Galaţiul.

Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL, deşi nu a dorit să îşi exprime votul, a făcut numărătoarea voturilor, scrie hotnews.ro.

Nici preşedintele PNL, Florin Cîţu nu şi-a exprimat votul, dar a fost cel care a propus conducerii să se supună la vot începerea negocierilor cu cei de la PSD.

Liderul PNL Oradea, Florin Birta, ales în echipa de conducere a lui Florin Cîţu, la Congresul din septembrie, a propus ca votul din BPN să fie dat uninominal, pentru ca toţi să ştie cine e responsabil pentru o viitoare guvernare cu PSD. Propunerea sa nu a fost supusă la vot.

Ne puteți urmări și pe Google News