PRIMUL CONTACT cu extratereștrii. Cercetătorii au găsit explicația. GRAVITAȚIA era cheia problemei „SUPER-PĂMÂNTULUI”

PRIMUL CONTACT cu extratereștrii. Cercetătorii au găsit explicația. GRAVITAȚIA era cheia problemei „SUPER-PĂMÂNTULUI”

Cercetătorii din Germania încearcă să abordeze una din marile probleme din lumea explorării spațiale și a comunicării extraterestre: comunicarea, dar punând gravitația în centrul problemei.

Având în vedere mărimea Universului și constanta sa expansiune, șansele ca oamenii să nu fie singurele forme de viață din Cosmos sunt mai mari de zero. Totuși, discuția despre forme de viață inteligente devine mult mai complexă, pentru că se speculează că ar fi nevoie de o planetă similară cu Terra. Chiar și în acest caz, cât de probabil ar fi să primim o vizită de la o specie rațională?

Cercetătorul de la Observatorul Sonneberg din Germania, Michael Hippke, susține că extratereștri nu au vizitat niciodată planeta noastră pentru că sunt țintuiți la sol, pe propriile lor corpuri cerești de care aparțin, scrie The Sun.

Expertul susține, și el, că este nevoie de o planetă similară cu Terra pentru a propaga dezvoltarea vieții inteligente. Problema vine din faptul că acest tip de planete au, în general, o gravitație mult mai puternică decât Pământul. Pentru comparație, se estimează că, pentru o astfel de planetă, ar fi nevoie de 440.000 de tone de combustibil pentru a trimite în spațiu un echipaj similar celui din misiunile Apollo pe Lună.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pe planetele mai masive, zborul spațial ar fi exponențial mai scump. Astfel de civilizații nu ar avea televiziunea prin satelit, o misiune lunară sau un Telescop Spațial Hubble”, este de părere Hippke.

Acest lucru nu ar reprezenta neapărat o condamnare la izolare.

„Este mult mai puțin probabil ca aceste civilizații de pe super-Pământuri să exploreze stelele. În schimb, ar fi, într-o oarecare măsură, arestate pe planeta lor și, spre exemplu, s-ar putea folosi mult mai mult de lasere și telescoape radio pentru comunicarea interstelară, în loc să se bazeze pe trimiterea probelor sau a navelor”, a încheiat expertul german.