Consumul de ciocolată reduce riscul de a muri de tânăr

Ciocolata / Sursa foto: commons.wikimedia.org

Mâncatul de ciocolată reduce pericolul de a muri mai tânăr cu 12%, conform unui studiu. Riscul consumatorilor de ciocolată care suferă de boli cardiace sau cancer scade cu până la 16%.

Consumul de ciocolată

Fanii care mănâncă echivalentul a două batoane de ciocolată pe săptămână au avut de patru ori mai puține șanse să sufere de diabet decât cei care nu mănâncă deloc ciocolată. Experții spun că ciocolata poate scădea colesterolul și tensiunea arterială și, pentru a limita totul, adepții tind să fie mai activi.

Oamenii de știință spun că toți compușii din cacao cunoscuți sub numele de flavonoide îmbunătățesc sănătatea vaselor de sânge. Profesorul Jiaqi Huang, de la Institutul Național al Cancerului din Maryland, a spus că studiul poate „atenua parțial îngrijorările cu privire la efectele negative asupra sănătății cauzate de consumul scăzut până la moderat de ciocolată”.

British Heart Foundation a spus că studiul nu a fost suficient de concludent pentru a recomanda consumul de ciocolată pentru a reduce riscul de boli de inimă. S-a spus: „Este bine să te tratezi din când în când, dar niciun aliment sau nutrient nu este mai important decât o dietă sănătoasă, în general, echilibrată”, potrivit The Sun.

Cum să amâni îmbătrânirea

De mai bine de 30 de ani, cercetătorii de la Harvard fac studii pentru a descoperi obiceiurile care îți pot adăuga 10 ani la viață. Pe baza datelor obținute de la 78.000 de femei și 44.000 de bărbați, au fost identificate cinci modalități de îmbunătățire a longevității. Dieta este principalul lucru căruia trebuie să îi oferi atenție.

Specialiștii au făcut o listă cu sfaturile care încetinesc îmbătrânirea:

– Alegeți varietăți de cereale integrale, cum ar fi pastele din grâu integral, orezul brun sau cartofii; – Mâncați cel puțin cinci porții de fructe și legume; – Mâncați pește gras (somon, păstrăv, hering, sardine), de două ori pe săptămână; – Reduceți consumul de alimente grase, cum ar fi prăjiturile, biscuiții, cârnații, untul și plăcintele; – Reduceți la minimum zaharurile libere, evitând dulciurile, băuturile alcoolice și băuturile carbogazoase; – Nu adăugați sare în mâncare; – Beți șase până la opt pahare de lichide pe zi, cum ar fi apa.