Consumul de alcool, un subiect controversat. Singura băutură, recomandată de medicul Vlad Ciurea

Vinul roșu, secretul pentru cel mai gustos bulion / Sursă foto: www.hippopx.com/

Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat că moderația este cheia. Cu alte cuvinte consumul de alcool are beneficii în anumite condiții. Prima constă în moderație, iar a doua în tipul de bătură consumat

Consumul de alcool rămâne în continuare un subiect destul de controversat. Deși majoritatea studiilor medicale indică fără echivoc că alcoolul dăunează organismului, există totuși și anumite excepții în cazul anumitor licori bahice.

Consumul de alcool explicat de medicul Vlad Ciurea

Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat că moderația este cheia. Cu alte cuvinte consumul de alcool are beneficii în anumite condiții. Prima constă în moderație, iar a doua în tipul de bătură consumat. Un pahar devin roșu poate avea influențe pozitive asupra organismului.

Înainte a enumera beneficiile unui pahar de vin roșu, precizăm efectele negative pe care le are consumul de alcool asupra organismului. Tahicardia, insomniile, lipsa apetitului sexual, hepatita și într-un final ciroza sunt doar câteva de afecțiunile care vin la pachet cu abuzul de alcool.

Consumul de vin roși poate provoca dureri de cap. Sursa foto: Kartos | Dreamstime.com

Vinul roșu face minuni

Însă, vinul roșu băut cu moderație previne accidentele cerebrale, vasculare și cardiace. Vasele celebrale se defac, iar celule nervoasae se dezoltă. De asemenea, vinul roșu îmbunătățește performanțele retinei.

„Este foarte interesant fenomenul. Ajung aici la un lucru foarte interesant: bem sau nu bem… Da, creierului îi place puțin vin roșu, desface vasele cerebrale, pofta de viață, previne accidentul vascular cerebral și cardiac. Acesta este vinul roșu”, a declarat neurochirurgul Vlad Ciurea.

Consumul de alcool, un subiect sensibil în România

Pe de altă parte, medicul avertizează că orice aliment consumat în exces dăunează creierului. La capitolul consumul de alcool, românii sunt fruntași, ne numărăm printre cei mai mari consumatori ai Uniunii Europene.

Vinul roșu este bogat în resveratrol, o substanță care îmbunătățește calitatea funcției celulei nervoase. Se găsește în soiul de struguri Hamburg.

„Vă recomand să căutaţi strugurii româneşti care erau atât de buni pentru dezvoltarea celulelor nervoase. Mai mult, am aflat de la colegii oftalmologi, că îmbunătăţește şi activitatea retinei. Vasele de sânge retiniene se păstrează mult mai bine cu resveratrol. Este foarte interesant fenomenul”, a mai precizat medicul neurochirurg.

Un studiu efectuat de Agenția Centrală de Informații SUA a constatat că România se află pe locul 14 la nivel mondial în ceea ce privește comsumul mediu de alcool. Clasamentul include 189 de state, notează Capital.