Construcţiile care au "răsărit" în incinta ştrandului sunt două terase, ridicate în urmă cu câţiva ani şi un bloculeţ care are trei nivele şi o suprafaţă de câteva mii de metri pătraţi, cu subsol, parter, etaj şi mansardă, scrie Hotnews. De asemenea, blocul adăposteşte o parcare şi mai multe spaţii pentru organizare evenimente. În acelaşi timp, mai este în construcţie o clădire care urmează să adăpostească o cafenea.

Autorizaţia pentru construcţia blocului cu trei etaje a fost obţinută în iulie 2013, iar în aprilie 2014 s-a aprobat suprateajarea şi modernizarea unei alte clădiri din incinta ştrandului. Cât despre blocul care se află acum în construcţie, autorizaţia pentru ridicarea sa a fost obţinută anul acesta, în luna iunie.

La solicitarea Hotnews, Primăria Sectorului 6 a venit cu câteva precizări legate de imobilele aflate în incinta ştrandului, menţionând că legislaţia aflată în vigoare a fost respectată.

"Imobilul a generat o documentaţie de tip Plan Urbanistic de Detaliu aprobat cu Hotărârea Consiliului Local Sector 6 nr. 70/2009, documentaţie ce a stat la baza emiterii tuturor autorizaţiilor de construire din această incintă. Conform Planului Urbanistic General al Municipiului Bucureşti aprobat cu HCGMB 269/2000 şi al Planului Urbanistic Zonal Coordonator Sector 6 aprobat cu HCGMB 278/2013, imobilul ce face obiectul petiţiei se află în subzona V3b şi respectiv V3a – baze de agrement, parcuri de distracţie, poli de agrement. Toate autorizaţiile de construire emise de Primăria Sectorului 6, prin Primar, sunt în conformitate cu legislaţia în vigoare", a Primăria.

Citește și: