Evenimentul Zilei > Sport > Consiliul Concurenței anchetează afacerea drepturilor TV
Consiliul Concurenței anchetează afacerea drepturilor TV

Consiliul Concurenței anchetează afacerea drepturilor TV

Modalitatea prin care LPF a cedat drepturile TV către fi rma Intel Sky Broadcast LTD a intrat, din nou, în atenția autorităților.

Ecourile afacerii ce vizează drepturile de transmisie a meciurilor din Liga I nu s-au stins. Sezonul a debutat la sfârșitul săptămânii trecute, dar evenimentul are cea mai mică audiență din istoria fotbalului autohton.

27,5 milioane de euro pe sezon

Look TV și Look Plus, televiziunile care difuzează meciurile, sunt retransmise doar de operatorul UPC, dar majoritatea microbiștilor sunt abonați ai RCS&RDS sau Romtelecom și ezită să treacă la concurență. Ieri, în urma unei sesizări primite, Consiliul Concurenței a anunțat că va investiga modul în care Liga P ro fe s i o – nistă de Fotbal (LPF) a vândut drepturile TV către firma malteză Intel Sky Broadcast LTD, despre care se bănuiește că este deținută de Arpad Paszkany, patron al televiziunilor Look TV și Look Plus, dar și proprietar al clubului CFR Cluj. Pentru fiecare dintre cele cinci sezoane prevăzute în contract, LPF primește suma de 27,5 milioane de euro.

„Investigaţia nu vizează modalitatea în care compania Intel Sky Broadcast LTD valorifică aceste drepturi de televizare, ci comportamentul membrilor LPF”, se arată într-un comunicat al celor de la Consiliul Concurenței.

Și contractul din 2008 a fost investigat

Așadar, problema este legată de vânzarea drepturilor, de către Liga Profesionistă de Fotbal, fără existența unei licitații. EVZ a scris la vremea respectivă despre tranzacția dubioasă realizată de LPF, for condus de Gino Iorgulescu, și firma Intel Sky Broadcast LTD.

Reprezentanții Consiliului Concurenței au mai investigat și contractul încheiat pentru intervalul 2008 – 2011, între cei de la LPF și consorțiul format din SC TV Antena 1 SA și SC RCS&RDS SA. Ancheta s-a încheiat cu câteva angajamente ce au fost asumate de forul condus la acea vreme de către Dumitru Dragomir.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: