Evenimentul Zilei > Justitie > Consilierul lui Sorin Oprescu, trimis în judecată pentru o șpagă de 180.000 de euro
Consilierul lui Sorin Oprescu, trimis în judecată pentru o șpagă de 180.000 de euro

Consilierul lui Sorin Oprescu, trimis în judecată pentru o șpagă de 180.000 de euro

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, pe Solomon Wigleri, consilier personal al primarului Municipiului București, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată (4 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au stabilit că în perioada mai-iunie 2012 – mai 2015, Solomon Wigler, în calitate de consilier personal al primarului general al municipiului București, a pretins, în mai multe rânduri, 230.000 euro și a primit, în mai multe tranșe, suma de 179.000 euro de la un o persoană (martor denunțător) pentru a interveni pe lângă funcționari din aparatul administrativ al primarului general al municipiului București și consilieri din cadrul consiliului general al municipiului București, lăsând să se creadă că are influență asupra acestora, în vederea inițierii și votării unor proiecte de hotărâre. Aceste hotărâri vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale (PUZ) necesare edificării a trei supermarket-uri pe raza municipiului București și acceptarea unei donații de către Primăria municipiului București.

Mită în patru  tranșe

Concret, în perioada anterior menționată, Wigler a primit suma totală de 179.000 euro, în patru tranșe, respectiv înainte și după votarea hotărârilor respective. În același scop, la data de 28 mai 2015, denunțătorul s-a întâlnit cu Wigler Solomon în biroul acestuia din urmă aflat în sediul Primăriei municipiului București, ocazie cu care acesta din urmă l-a asigurat că, în ședința Consiliului general al municipiului București din ziua respectivă, au fost aprobate atât proiectul de hotărâre privind acceptarea donației aferentă unuia dintre proiecte, cât și PUZ – ul pentru unul dintre supermarket-uri.
În acest context, inculpatul Wigler Solomon a convenit cu martorul denunțător ca, în data de 3 iunie 2015, să-i remită suma de 25.000 euro, urmând ca diferența până la 51.000 euro să o aducă în săptămâna 08-12 iunie 2015.
La data de 03 iunie 2015, inculpatul Wigler Solomon a fost surprins în flagrant de procurorii anticorupție în timp ce primea suma de 25.000 euro în scopul mai sus menționat.

Dosar disjuns

Procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor față de inculpatul Wigler Solomon  în legătură cu pretinderea și primirea sumei de 25.000 euro de la martorul denunțător, pe care l-a asigurat că ar avea influență asupra primarul general al municipiului București, în vederea eliberării unei autorizații de construire necesare unei soluții de trafic (sens giratoriu), pentru două supermarket-uri., precum și în legătură cu alte aspecte.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsura arestului preventiv și măsurile asigurătorii dispuse față de inculpat.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: