Consilierul lui Ponta: Bugetul permite REDUCEREA TVA

Consilierul lui Ponta: Bugetul permite REDUCEREA TVA

Economiile făcute la buget din primele trei luni permit reducerea TVA la 20% sau TVA redusă la 9% în următoarele luni.

Declaraţia a fost făcută pentru AGERPRES de către consilierul premierului pe probleme macroeconomice, Cristian Socol. Potrivit lui Socol, reducerea TVA se poate implementa în următoarele luni.

"Execuţia bugetară la 3 luni din 2015 arată nu numai că deficitul bugetar nu s-a înrăutăţit, ci din contră, faţă de un deficit bugetar programat de 6 miliarde ron la 31 martie 2015, exista un excedent de 1,5 miliarde ron, deci o economie de 7,5 miliarde ron în primele trei luni ale anului. Economiile obţinute şi plăţile în avans pentru arierate şi despăgubiri din 2015 realizate în decembrie 2014 permit securizarea integrală a impactului negativ iniţial generat de reducerea TVA. Mai departe, efectele de runda a doua vor amplifica multiplicarea în economie a evoluţiilor pozitive, confirmând sustenabilitatea acestei măsuri de relaxare fiscală", susţine el. 

Consilierul afirmă că economia românească are nevoie de reducerea TVA în următoarele luni pentru a mări potenţialul de creştere de la 3% la 4% prin stimularea consumului şi a investiţiilor. 

Ne puteți urmări și pe Google News