Evenimentul Zilei > Justitie > CONSILIERA din spatele Laurei Kovesi „înoată” în SPORURI și MAJORĂRI și iese la suprafață cu 10.000 euro SALARIU
CONSILIERA din spatele Laurei Kovesi „înoată” în SPORURI și MAJORĂRI și iese la suprafață cu 10.000 euro SALARIU

CONSILIERA din spatele Laurei Kovesi „înoată” în SPORURI și MAJORĂRI și iese la suprafață cu 10.000 euro SALARIU

Pentru consiliera șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, viața de bugetar pare a fi foarte profitabilă. Într-un context în care se vorbește foarte mult în spațiul public despre recuperarea prejudiciilor, despre bugetul DNA, dar și despre procesul procurorului șef cu jurnaliștii de la Antena 3 în care Kovesi cere un milion de lei drept despăgubire, apar unele detalii despre situația financiară a unui angajat al parchetului anticorupție. În urma unor dispoziții interne din iunie 2016, Dana Tițian a ajuns să câștige lunar peste 10.000 de euro, totul din banii statului.

Dana Tițian câștigă 50.000 de lei pe lună, după aplicarea tuturor sporurilor și adausurilor. Documentele prin care se stabilesc aceste majorări au fost publicate de Flux24, care arată și averea consilierei lui Kovesi.

 

Salariul de încadrare al Danei Tițian este de 16.083 de lei, conform Ordinului 209 din 5 iunie 2016, semnat de Laura Codruța Kovesi. La această sumă se adaugă diferite sporuri care ating 1931 de lei, dar și un spor pentru condiții grele de muncă, vătămătoare sau periculoase, în valoare de 2.204 lei. Dar majorările nu se opresc aici.

Tițian se încadrează pentru un coeficient de multiplicare de 22.000, la care este adăugată o majorare datorată vechimii în funcție de 30% și un spor de vechime în muncă de 25%. Mai mult, consiliera se bucură și de un adaos de 25% pentru risc și suprasolicitare psihică neuropsihică și un adaos de 10% pentru asigurarea confidențialității, dar și o sumă compensatorie cu caracter tranzitoriu, nespecficată, potrivit unei Ordonanțe de urgență din 2010.

Declarația de avere a consilierei lui Kovesi, din data de 17 aprilie 2017, arată faptul că soțul ei, Petrică Tițian, deține un teren agricol, cu suprafața de 800 de metri pătrați, achiziționat în anul 2009, în comuna Poplaca din județul Sibiu. Tot soțul Danei Tițian deține un apartament în Sibiu, cu suprafața de 89,23 de metri pătrați, construit în anul 2000. Bărbatul are în proprietate două garaje, cu suprafața de 23,27 de metri pătrați și, respectiv, 31,68 de metri pătrați, tot în Sibiu. În același oraș, Petrică Tițian deține o boxă cu suprafața de 10,24 de metri pătrați.

Pe numele Danei Tițian există și un apartament, în Sibiu, cu suprafața de 65 de metri pătrați, cumpărat prin credit ipotecar.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: