Evenimentul Zilei > Politica > BREAKING NEWS. Florin Cîțu este noul președinte al PNL. Orban demisionează de la șefia Camerei Deputaților și rupe parteneriatul cu Iohannis
BREAKING NEWS. Florin Cîțu este noul președinte al PNL. Orban demisionează de la șefia Camerei Deputaților și rupe parteneriatul cu Iohannis

BREAKING NEWS. Florin Cîțu este noul președinte al PNL. Orban demisionează de la șefia Camerei Deputaților și rupe parteneriatul cu Iohannis

S-a încheiat procesul de votare în cadrul Congresului PNL, iar urma numărării voturilor Florin Cîțu a ieșit câștigător

După un congres PNL foarte tensionat, care a început sâmbătă dimineața, la Romexpo, cu câteva minute înainte de ora 15.00 a început procesul de votare.

După numărarea voturilor, Florin Cîțu a ieșit câștigător cu 60,2 la sută din voturi.

Rezultate oficiale

-4.854 de voturi valabile

-Florin Cîțu – 2.877 de voturi, adică 60,2% din voturi

-Ludovic Orban – 1.898 – 39,7%

-Voturi anulate – 72

Ludovic Orban: ”Le mulțumesc colegilor care m-au votat. Îl felicit pe Florin Cîțu.     De-a lungul carierei mele am apărat constant ideile liberale. Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile și acțiunea politică. Voi continua să acționez alături de colegii mei. Demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi luni la prima oră pe masa președintelui Florin Cîțu. Între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există nici un parteneriat”.

 Florin Cîțu: ”Acest vot mă onorează și mă responsabilizează. Nu mă surprinde alegerea dvs, am spus din primul moment că echipa câștigătoare e singura soluție pentru PNL. Sumtem un partid unit și vom folosi toate resursele împotriva PSD, adversarul nostru politic.     Împreună construim România liberală. Invit pe scenă toată echipa mea”.

LIVE TEXT. Congresul PNL. Liberalii și-au ales președintele. Ludovic Orban a pierdut în fața lui Cîțu

Știrea inițială

A fost și un incident, pentru că unui delegat i s-a făcut rău și a fost scos pe targă, de un echipaj medical. Membrul PNL a ajuns la spital pentru a primi îngrijiri și a fi supus unui control. El a leșinat și a căzut în timp ce se afla pe scenă.

Prim-ministrul a explicat de ce trebuie votat de membrii PNL

Prim-ministrul Florin Cîțu le-a cerut delegaților de la congresul PNL să îl voteze, pentru că se descurcă foarte bine și își face treaba. Premierul a mai spus că a început spălând vase în SUA și a ajuns în conducerea unor bănci naționale. „Mă voi bate pentru PNL așa cum nu au știut, nu au vrut sau nu au putut alții să o facă”, a afirmat Florin Cîțu.

Ludovic Orban, săgeți otrăvite trimise către Florin Cîțu, șeful Executivului

„Fraților, ce facem cu guvernarea?”. Așa li s-a adresat Ludovic Orban colegilor săi, la Congresul PNL. Fostul premier al României a precizat că niciodată nu a existat o cotă de neîncredere atât de mare pentru un premier sau un Guvern, așa cum este Guvernul Cîțu. Orban a mai precizat că are soluții la criza politică actuală.