Evenimentul ZileiInternationalScandal imens între Congresul Mondial Evreiesc şi Prada! De la ce a plecat totul

Scandal imens între Congresul Mondial Evreiesc şi Prada! De la ce a plecat totul

Scandal imens între Congresul Mondial Evreiesc şi  Prada! De la ce a plecat totul
Îmbrăcămintea italiană a brandului de modă Prada datorită unui accesoriu Miu Miu deţinut tot de Prada, au atras critici în această săptămână după ce un activist israelian a remarcat că unele dintre articolele puse la vânzare pe site-ul companiei au o stea galbenă (deşi a are doar 5 colţuri), este asemănătoare cu Steaua lui David, simbolul iudaic pe care naziştii le puneau pe piepturile evreilor.

Mai mult, în interiorul stelei, creatorii au plasat numele ”John”, care, spune CME, amintește de cuvântul ”Jew” (evreu). Congresul Mondial Evreiesc a contactat Prada, mai precis, pe proprietarul mărcii Miu Miu, pentru a-și exprima disconfortul și a solicitat eliminarea articolelor cu acea stea aplicată pe hainele din noua colecţie.

Un purtător de cuvânt al brandului Prada a declarat că va aduce la cunoştinţă vicepreședintelui companiei această situaţie neplăcută și că va actualiza WJC, decizia companiei până astăzi.

În 2014, compania de îmbrăcăminte Zara a fost forțată să retragă o cămașă dungată cu o insignă în formă de stea galbenă, despre care se preciza că ar fi fost un simbol de șerif, dar totuşi  a provocat un imens scandalm scrie worldjewishcongress.