Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, astăzi, la finalul Biroului Permanent, că încercarea PDL de a adresa o nouă cerere de revocare a sa din funcţie este "războiul stelelor, episodul 2, la care scorul este acelaşi".
Conducerea Senatului a refuzat, astpzi, să introducă pe ordinea de zi cererea democrat-liberalilor de revocare din funcţie a preşedintelui social-democrat. Mircea Geoană spune că solictarea nu a trecut pentru că era neregulamentară.
"Este evident că persistenţa colegilor din arcul majoritar în obsesia lor de a mă înlocui se loveşte de aceleaşi impedimente de natură constituţională, regulamentară şi de minimă decenţă politică. Astăzi am fost sesizaţi cu o aşa-zisă completare a solicitării de săptămâna trecută, care, ţinând cont că a fost semnată de senatori diferiţi faţă de cei iniţiali, 52, dar cu nume diferite, reprezintă în opinia mea şi a celor care au votat împotriva acestei solicitări, de fapt, o nouă cerere de revocare", a declarat Geoană, citat de Mediafax.
"Senatul, joc de retorică politică" El a precizat că Regulamentul Senatului spune extrem de explicit că o cerere de revocare se face o dată pe sesiune. Potrivit lui Mircea Geoană acţiunea PDL face ca Senatul să devină "un joc de retorică politică". "Eu sper ca până la urmă raţiunea şi respectul faţă de Constituţie să prevaleze în Senatul României. Nu cred că este bine pentru reputaţia Senatului şi interesul guvernării care are o majoritate în Senat să putem să asistăm la blocarea pe care majoritatea a produs-o atunci când trebuia să se discute lucruri importante", a arătat Geoană.
Senatorii PDL au au depus astăzi la Biroul Permanent o nouă cerere de revocare din funcţie a social-democratului. Biroul Permanent, forul de conducere al Camerei Surperioare, refuză însă să introducă pe ordinea de zi a plenului o astfel de discuţie. În BP, PSD, PC şi PNL au şapte senatori, în timp PDL şi UDMR au şase.
PDL a făcut aceeaşi încercare şi săptămâna trecută, însă cererea de revocare, ca şi acum, nu a trecut de BP. Senatorii democrat-liberali au cerut apoi "concedierea" lui Geoană de la şefia Senatului în plen. Social-democratul, care a condus atunci şedinţa, a refuzat să introducă acest punct pe ordinea de zi.