Conducerea PNL a fost convocată într-o ședință ce se va desfășura într-un cort, montat în curtea sediului central al partidului, suficient de mare pentru ca participanții la întrunire să păstreze distanța socială.

Astfel, pentru poziția de consilier de conturi la Curtea de Conturi s-au înscris doi candidați, președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, și fosta deputată PDL Claudia Boghicevici care ar avea, se pare, și cele mai mari șanse să obțină nominalizarea.

De asemenea, tot doi candidați sunt și pe lista pentru un post de vicepreședinte ANRE. Poziția este vizată de fostul ministru al Economiei, Teodor Atanasiu și fostul președinte al CJ Maramureș Mircea Man.

Pentru poziția de președinte al ASF, liberalii îl au în vedere pe Nicu Marcu, fost deputat PNL, iar la CNCD, este posibil ca PNL să-i susțină pe Maria Moţa şi Claudia Popa. Poziția de la conducerea ASF este vizată și de senatorul PSD Daniel Zamfir.

Parlamentul se va reuni în plen, miercurea viitoare, urmând să se pronunțe în legătură cu numirea în mai multe posturi vacante la ASF, ANRE, Consiliul Legislativ şi în Comisiile parlamentare comune de control al activităţii SRI şi SIE. Ședința este programată pentru ora 14,00, iar votul va fi cu buletine, fiind necesară prezenţa fizică a parlamentarilor.

La ASF urmează să fie desemnat președintele care va ocupa postul până în noiembrie 2023; la ANRE va fi ales un vicepreşedinte şi doi membri; la Consiliul Legislativ urmează să fie desemnat un preşedinte pentru Secţie de drept public şi un alt preşedinte pentru Secţie de drept privat.

De asemenea, parlamentarii urmează să voteze mai multe modificări la Comisiile parlamentare SRI şi SIE. PSD l-a propus pe deputatul Eugen Bejinariu pentru funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii.

De asemenea, social-democrați l-au propus pe deputatul Mitică Marius Mărgărit să facă parte din Comisia SRI, în locul deputatului Marian Cucşa, care în prezent ocupă funcţia de vicepreşedinte al acesteia.

PSD intenționează să-l înlocuiască pe deputatul Dorel Căprar din Comisia parlamentară pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe, acesta fiind exclus din partid. Locul său ar urma să fie luat de deputatul Vlad Bontea.

Se conturează o demitere de răsunet. Ludovic Orban nu iartă: ”S-a arătat a fi prietenul PSD”

Florin Roman anunță ce se va întâmpla cu proiectul privind impozitarea pensiilor speciale