Condițiile de remunerare a actorilor și a altor artiști interpreți. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
- Radu Stefanescu
- 7 mai 2020, 03:39
O zi favorabilă, în care ai reacţii armonioase la unele acţiuni ale celor din jurul tău. Combină farmecul personal cu logica şi aşa poţi obţine acordul, aprobarea de care ai atâta nevoie!
7 mai
Condițiile de remunerare a actorilor și a altor artiști interpreți. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Pe 7 mai s-au născut Johannes Brahms, Piotr Ilici Ceaikovski, Gary Cooper, Eva Peron, Elly Roman, Silvia Popovici, Matty Aslan.
Nicio notă în „Kalendarul” vechi. O zi de muncă obişnuită în calendarul fix creştin ortodox cu Sfinţii de serviciu: Acachie şi Codrat. Este, de asemenea, pomenirea unui fenoment meteorologic de excepţie: arătarea semnului Sf. Cruci pe cer la Ierusalim, după încetarea din viaţă a împăratului Constantin cel Mare. „Vieţile Sfinţilor” afirmă că lumina Sfintei Cruci a fost mai puternică decât a soarelui. De mirare şi de mare taină...
Dar, de ce este aşa de importantă astrologia? În primul rând pentru că ea a întocmit calendarul, organizarea timpului. Cele 12 zodii sunt cele 12 luni, 12 sunt orele zilei şi 12 ale nopţii etc Acest lucru s-a stabilit acum cinci-şase mii de ani, în Sumer. Este vorba despre putere, despre control şi stăpânire. Cine întocmeşte şi stabileşte calendarul îi conduce pe ceilalţi. El scrie muzica, ceilalţi... dansează! În decursul istorie s-au furat calendare, s-au pornit războaie şi multe patimi s-au dezlănţuit pentru controlul timpului.
Dar iată două informații interesante din curierul de Bruxelles:
Tratatul de la Beijing al WIPO, Organizația Mondială pentru Proprietate Intelectuală a intrat în vigoare și poate ameliora condițiile de remunerare a actorilor și a altor artiști interpreți din audiovizual.
Tratatul a fost conceput pentru a ajuta artiștii interpreți din audiovizual : actori de televiziune și cinema, muzicieni, dansatori și alte categorii, care în marea lor majoritate trăiesc de la un rol la altul în condiții economice precare.
Tratatul de la Beijing extinde drepturile legate de performanțele celor care lucrează în domeniul audiovizual prin mărirea sumelor datorate în urma retransmisiei operelor, sau programelor. Acest drept devine vital acum, când majoritatea producțiilor sunt întrerupte din cauza pandemiei.
Numeroși actori și interpreți iubiți de public primesc salariu pentru fiecare apariție, neavând salarii fixe, a declarat directorul general al WIPO, Francis Gurry, astfel încât aplicarea prevederilor noului tratat le va mări binemeritat veniturile.
Tratatul a intrat în vigoare pe 28 aprilie 2020, la trei luni după ce a aderat și Indonezia, a 30-a țară care l-a ratificat.
Tratatul de la Beijing a fost aprobat într-o conferință diplomatică organizată de către guvernul chinez, în 2012.
Tratatul de la Beijing se referă la drepturile de proprietate intelectuală ale artiștilor interpreți sau executanți asupra interpretărilor audiovizuale, mărind importanța a cinci tipuri de drepturi economice exclusive pentru interpreți : dreptul de reproducere, distribuție, închiriere, punere la dispoziție, radiodifuzare și comunicare către public. Aderând la tratat, membrii sunt de acord să adopte, în conformitate cu sistemele lor juridice, măsurile necesare pentru aplicarea acestuia.
Tratatul de la Beijing modernizează și actualizeză pentru era digitală protejarea actorilor, a muzicienilor și a dansatorilor în ce privește interpretările lor audiovizuale.