Evenimentul Zilei > Social > Condiții de admitere înăsprite pentru candidații la Academie
Condiții de admitere înăsprite pentru candidații la Academie

Condiții de admitere înăsprite pentru candidații la Academie

Academia de Poliție atrage anual, mii de candidați. Se anunță concurență acerbă și în acest an, în contextul în care siguranța locului de muncă și creșterile salariale sunt principalii factori motivaționali pentru tineri.

Nu doar concurența le stârnește emoții absolvanților de liceu și ci condițiile de admitere, care s-au înăsprit. Ministerul Afacerilor Interne a făcut anunțul prin intermediul site-ului oficial, respectiv a paginii de Facebook. Mai precis, proba sportivă, traseul practic-aplicativ va avea o dificultate mult mai ridicată. MAI ridică ștacheta, iar decizia a fost comunicată într-un mod ironic:

„Pune osul la treabă! Obstacolele nu se sar singure. Spor!”, a notat Poliția Română prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook.

Noile documente privind condițiile de admitere au fost făcute publice și conțin toate detaliile cu privire la schimbarea traseului. Proba sportivă conține 12 obstacole, printre care se numără: săritura în lungime de pe loc, trecerea prin pas sărit peste saltea, rostogoliri peste cap pe saltea, deplasarea în echilibru pe banca de gimnastică, săritura peste capra de gimnastică, transportatul unui manechin prin târâre.

Pentru sesiunea de admitere a Academiei de Poliție „Al. Ioan Cuza” sunt disponibile 770 de locuri, iar la Școlile de Agenți și Subofițeri, numărul total alocat de este de 1737. Examenul pentru Academia de Poliție va fi organizat în perioada 22 iulie – 13 august, iar la Școala de Agenți și Subofițeri, în perioada 10 ianuarie 2020 – 23 ianuarie 2020.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.