Călugărul de 44 de ani nu mai poate sluji în Grecia pentru că instanța i-a interzis, momentan, să iasă din țară.

Constantin Teleman, originar din localitatea Costuleni, este călugăr la Mânăstirea Vatopedu de la Muntele Athos, scrie Ziarul de Iași. Judecătoria de la Răducăneni l-a condamnat pe bărbat la un an și o lună de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat de refuz de prelevare probe biologice.

De asemenea, instanța a stabilit că Teleman are interdicție de a părăsi țara. Din acest motiv, călugărul a contestat interdicțiile stabilite prin condamnare. Judecătorii de la Raducăneni au fost însă impresionați de argumentele monahului care este obligat în continuare să rămână în România.

Potrivit sursei citate, Constantin Teleman a încheiat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Din document reiese că, pe 12 ianuarie 2018, călugărul a băut la un bar din localitatea Răducăneni și apoi s-a urcat la volan. Îmbrăcat în straie monahale, șoferul a fost oprit de poliție după o urmărire ca în filme.

Teleman a fost somat să oprească, însă a continuat să conducă până în județul Vaslui. După ce a fost oprit, călugărul le-a spus agenților că nu el a condus mașina, „ci Dumnezeu'.

De asemenea, bărbatul a început să vorbească incoerent și l-a înjurat pe președintele Klaus României, în discuția purtată cu polițiștii.

„Întrucât conducătorul auto prezenta halenă alcoolică, la faţa lo­cului s-a prezentat un echipaj de la Biroul Rutier, însă conducătorul auto a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest Drager. De asemenea, a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, au precizat judecătorii care l-au condamnat pe călugăr.

Călugărul mai poate contesta decizia judecătorilor care au refuzat să îi permită să iasă din România.