Concedieri la Poșta Română! Sute de angajați vor rămâne pe drumuri

Concedieri la Poșta Română! Sute de angajați vor rămâne pe drumuri Poșta Română. Sursa foto: Posta Romana

Sindicaliștii de la Compania Națională Poșta Română susțin că mai multe sute de angajați au fost anunțați că vor fi concediați începând cu data de 1 septembrie 2023.

Din primele informații se pare că Poșta Română a trimis 501 de preavize de concediere unor angajați ai companiei.

Sindicatul din cadrul acestei companii a anunțat că aceste concedieri sunt ilegale deoarece decizia a fost luată unilateral, de către conducerea Poștei Române, fără să existe o consultare prealabilă.

Posta Romana face concedieri.

Posta Romana face concedieri. Sursa: EVZ

Angajații disponibilizați au fost anunțați că vor putea alege să rămână în cadrul companiei, pe posturi agile, adică de factori poștali.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sindicaliștii mai susțin că angajații concediați nu au fost evaluați în prealabil, iar din acest motiv decizia de concediere este una ilegală.

Poșta Română: personalul TESA este concediat

La începutul lunii mai 2023, Valentin Ștefan, directorul Companiei Naționale Poșta Română, a declarat că numărul angajaților din apartul administrativ, celebrul TESA, s-a dublat în ultimii ani, în timp ce activitatea instituției s-a redus cu 50 la sută.

”Este vorba despre un cumul de factori. Serviciile şi produsele companiei s-au redus la jumătate în ultimii 10 ani. La fel şi numărul total de angajaţi a coborât cu 40% în ultimii 10 ani, în schimb aparatul administrativ s-a dublat. Credem că cu un număr mai mic de oameni, compania poate să-şi desfăşoare activitatea mai bine. Poşta Română are acum cam 23.000 de angajaţi şi nu vrem să dăm afară pe nimeni, vrem doar să-i relocăm acolo unde e nevoie de personal în Poşta Română”, a explicat Valentin Ștefan.

Vor putea lucra ca și poștași

Din primele informații restructurarea vizează peste 500 de persoane, care, vor primi, în conformitate cu prevederile din Codul Muncii, alte oferte în interiorul companiei, și anume poștași sau șoferi.

”Acolo dintr-un departament în administraţia centrală de 20 de persoane, pentru 15 de exemplu se vor oferi posturi în operaţional: poştaş, şofer. Din experienţa noastră, aceşti colegi nu vor accepta noile posturi şi probabil vor opta să rămână în continuare în posturile pe care le au şi atunci trebuie să le desfacem contractul de muncă”, a explicat Valentin Ştefan, directorul Poştei Române.