”Femeia este acuzată de faptul că nu a reuşit să facă curăţenie în tribunal înainte de a încerca să se sinucidă, ceea ce a atras pierderea încrederii angajatorilor săi”, a declarat joi pentru AFP Sinisa Kuhar, secretar general al sindicatului din sectorul public. El a calificat drept ”crudă şi absurdă” decizia de concediere a femeii de serviciu.

Muhar Ivana, în vîrstă de 28 ani, a încercat să se sinucidă în luna aprilie, sărind de pe acoperişul tribunalului din Samobor, loc în care lucra ca femeie de serviciu. Ea a supravieţuit acestei tentative şi în prezent este internată într-o instituţie psihiatrică la Zagreb, relatează Agerpres.

Luna trecută, tribunalul a decis să rezilieze contractul dnei Muhar argumentând că încercarea de sinucidere a avut loc ”în timpul orelor de lucru, când nu-şi îndeplinise sarcinile de serviciu”.

Muhar Ivana a ”comis o încălcare gravă a obligaţiilor sale de muncă” şi ”a pierdut încrederea angajatorului său”, potrivit unor extrase ale deciziei tribunalului publicate pe site-ul sindicatului.

Te-ar putea interesa și: