Comportament aberant al unui primar. Bolnavi de TBC, duși la votare cu microbuzul școlar

Comportament aberant al unui primar. Bolnavi de TBC, duși la votare cu microbuzul școlar

Anchetă declanșată la Spitalul TBC din Bisericani după ce mai mulţi pacienţi au fost transportaţi la o secţie de votare cu un microbuz şcolar!

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ, prin purtătorul de cuvânt, dr Mirela Grădinaru, anunță că, din primele informaţii, ar fi vorba de 10 pacienţi transportați la secția de votare. Despre aceștia, medicii spitalului spun că nu ar fi bolnavi de TBC.

„Înţeleg că ar fi vorba de 10 pacienţi. Nu au procedat corect, trebuia organizată urna mobilă. Pacienţii au voie să plece din spital doar la externare sau investigaţii, deplasare care se face cu o Salvare. Medicii curanţi au precizat că aceşti pacienţi nu erau cu TBC, nu erau contagioşi, ci erau aproape de externare, unii dintre ei. La prima vedere nu există un risc contagios, dar trebuie să vedem foile de observaţie pentru a emite un punct de vedere oficial”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Neamţ.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Neamţ a solicitat, deja, Spitalului TBC din Bisericani să-i pună la dispoziție foile de observaţie ale pacienţilor care au fost transportaţi la vot, pentru a stabili dacă a existat un risc contagios.

Ion Rotaru, primarul localității Alexandru cel Bun, afirmă cu seninătate că nu este vorba despre niciun fel de problemă, informează Antena 3. Edilul anunță că microbuzul este igienizat și sterilizat constant, ultima dată chiar duminică, la câteva ore după ce i-a transportat pe pacienții bolnavi de TBC. În plus, Ion Rotaru declară că la blocurile din incinta sanatoriului locuiesc și copii care zilnic trec prin curtea spitalului, iar părinții lor lucrează acolo.

„Să nu-mi spună mie cineva că oamenii ăia se dezinfectează și își pun hainele la fiert în fiecare zi când vin acasă, că nu cred așa ceva! Și uite că n-a murit nimeni! Și nici nu va muri. Dacă nu le găseam un mijloc de transport să se ducă la vot, aș fi fost acuzat că le-am obstrucționat dreptul de a-și exprima opțiunea. Dar așa sunt unii, care se pricep doar la comentat. Dacă nu faci, de ce nu ai făcut și dacă faci, de ce ai făcut. Nicicum nu e bine”, afirmă primarul Ion Rotaru.