Evenimentul Zilei > Social > Complexul Energetic Oltenia paralizat de greva minerilor, extinsă azi dimineaţă la nouă din cele zece exploatări. Ministerul Energiei caută soluţii
Complexul Energetic Oltenia paralizat de greva minerilor, extinsă azi dimineaţă la nouă din cele zece exploatări. Ministerul Energiei caută soluţii

Complexul Energetic Oltenia paralizat de greva minerilor, extinsă azi dimineaţă la nouă din cele zece exploatări. Ministerul Energiei caută soluţii

Izbucnită vineri seara, la o singură exploatare, greva din Complexul Energetic Oltenia s-a extins rapid. Azi dimineaţă, nouă din cele zece exploatări miniere au oprit lucrul.

Minerii cer salarii dublate şi vouchere de vacanţă, în timp ce negocierile sunt complicate, spune, la rândul său, conducerea complexului energetic.

Potrivit Digi 24, minerii susţin că au salarii între 2.000 şi 2.500 de lei, însă aceştia afirmă că au prestat, suplimentar, sute de ore de muncă, fără a fi totuşi remuneraţi.

La mina Roşiuţia au venit câteva sute de mineri. Aceştia protestează în faţa exploatării.

Minerii solicită totodată ca la faţa locului să vină ministrul Energiei, pentru a discuta direct cu el despre revendicările lor. Greviştii refuză să negocieze cu reprezentanţii complexului energetic.

Unul dintre sindicaliştii de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaică, spune că minerilor le-a ajuns cuţitul la os. Ei nu pot să trăiască în condiţiile unor salarii care nu le ajung pentru plata facturilor la întreţinere şi pentru a-şi mai trimite şi copiii la şcoală.

Situaţia de la Complexul Energetic din Oltenia îngrijorează forurile de la Bucureşti, iar la Ministerul Energiei se caută soluţii pentru rezolvarea problemelor ridicate de mineri. Complexul din Oltenia asigură o treime din necesarul de energie electrică al României.