Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvenţă. Concedieri masive

Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvenţă. Concedieri masive

Administratorul special desemnat pentru perioada insolvenţei a afirmat, vineri, că din cauza datoriilor uriaşe acumulate şi imposibilităţii de plată, Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvenţă.

De asemenea, din cauza acestor datorii s-a înregistrat şi o acută lipsă de incestiţii în retehnologizar, care a dus la scăderea productivităţii Aşa se face că, în prezent, datoriile societăţii sunt la un nivel fără precedent.

Despre această situaţie dezastruoasă, Samuel Dioane, director general, a spus că : „Situaţia datoriilor la zi este 1.928.661 lei. Datorii sunt în mare parte la bănci, creditele declarate incompatibile de către Uniunea Europeană pentru desulfurarea la Paroşeni, datorii la creditori şi datoriile la Fondul de Mediu, undeva la 2 milioane /.../ lei.”

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, administratorul special Cristian Roşu a spus că priorităţile lui vizează siguranţa muncii şi drepturile salariaţilor.

„Îmi propun să respectăm Contractul Colectiv de Muncă, să-şi primească salariile la timp, să-şi ia bonusurile. O să pun pe primul plan singuranţa angajatului, siguranţa locului de muncă, înainte de orice”, a spus Cristian Roşu

În prezent, câştigul mediu al unui miner care se apropie de vârsta de pensionare este de circa 4 mii de lei, în condiţiile în care prestează posturi suplimentare; iar producţia medie zilnică depăşeşte cu puţin 2 mii de tone. Societatea ar fi trebuit să concedieze 55 de persoane, începând cu luna viitoare, dar măsura a fost amânată din cauza lipsei personalului calificat, potrivit rador.ro