O companie românească A DAT LOVITURA pe Silicon Valley. Au primit finanțări de MILIOANE DE DOLARI
- Andrei Mic şa
- 11 decembrie 2016, 19:10
O companie românească a dat lovitura în America, în paradisul afacerilor, Silicon Valley. Acolo au primit investiții de milioane de dolari.
O companie romaânească a dat lovitura în America, în paradisul afacerilor, Silicon Valey.
Zipongo, un startup american în care compania românească Zitec deține o participație, a primit investiții de 18 milioane de dolari. Până acum, totalul investițiilor au fost de 28 de milioane de dolari.
Potrivit incont, platforma Zipongo.com include diferite aplicații menite să schimbe comportamentul consumatorulor în ceea ce privește nutriția.
Utilizatorul aplicației poate primi rețete, liste de cumpărături sau recomandări de restaurante.
Compania romaneasca Zitec s-a aflat intre primii sustinatori si investitori in startup-ul american, in timp ce a fost responsabila si de dezvoltarea tehnologica a platformei Zipongo pana inainte de prima serie de finantare, asigurand astfel tranzitia acestui start-up, printr-o serie de pivotari al modelului de afaceri, pana la prima finantare calificata.
“Investitiile in startup-uri globale reprezinta in continuare o prioritate pentru noi, datorita faptului ca permit echipei sa lucreze cu tehnologii noi, in domenii noi, dar mai ales cu modele de business inovatoare, perfect adaptate transformarii digitale. Astfel, putem intelege mai bine viitorul in ceea ce priveste aplicatiile online si aplica cu succes tot know-how-ul la nivelul clientilor din Romania. Obtinerea unei noi runde de finantare, in Silicon Valley, de catre unul dintre startup-urile sustinute de Zitec inca de la inceput este pentru noi inca o confirmare ca strategia noastra a functionat”, a declarat Alexandru Lapusan, CEO Zitec.
Zitec este una dintre companiile lider in industria IT din Romania, specializata in dezvoltarea de produse si aplicatii online complexe, precum si servicii de online marketing. Compania a avut afaceri de 4,5 milioane euro in 2015 si circa 40% din venituri au provenit din proiecte externe, dezvoltate pentru parteneri din SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Elvetia, Italia sau Olanda.