Evenimentul Zilei > Actualitate > Compania Tarom va avea un nou director. Bărbatul s-a întors la conducere după ce a fost demis de fostul ministru al Transporturilor
Compania Tarom va avea un nou director. Bărbatul s-a întors la conducere după ce a fost demis de fostul ministru al Transporturilor

Compania Tarom va avea un nou director. Bărbatul s-a întors la conducere după ce a fost demis de fostul ministru al Transporturilor

Se fac modificări în fruntea companiei Tarom. Cătălin Radu Prunariu, fiul astronautului Dumitru Prunariu, va fi înlocuit din funcție de Mihăiță Ursu. Acesta din urmă a mai condus compania în perioada iunie 2020 – iunie 2021, ca interimar, însă a fost demis de fostul ministru al Transporturilor.

Marți, compania Tarom a anunțat faptul că vor avea un nou director general. Acesta a fost ales din rândul membrilor Consiliului de Administrație. Mihăiță Ursu este cel care va ocupa funcția de conducere. Acesta a fost desemnat în CA din luna septembrie 2021, la trei după ce a fost demis de către Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor la acea perioadă.

Nu este pentru prima dacă când Ursu conduce compania Tarom. Timp de aproximativ un an, în perioada iunie 2020 – iunie 2021, acesta a condus compania aeriană ca interimar.

Conform CV-ului postat pe site-ul oficial de la Tarom, Mihăiță Ursu, 45 de ani, a deținut mai multe funcții de conducere în companiile de stat.

După finalizarea studiilor liceale, noul director general al companiei Tarom a absolvit studiile postliceale de proiectant în industria construcțiilor de mașini. Ulterior, a urmat studiile la Facultatea de Geodezie a Universității Tehnice de Construcții București.

Primul loc de muncă a lui Mihăiță Ursu a fost obținut în 1995, ca referent la Administrația Domeniului Public Sector. După trei ani a decis să își continue activitatea la diverse companii de materiale de construcție, ocupând mai multe funcții de conducere în domeniul vânzării.

În februarie 2020 a fost numit în Consiliul de Administrație al Poștei Române, iar o lună mai târziu a fost desemnat și vicepreședinte al Consiliului de Administrație de la Tarom. După doar câteva luni, a devenit director general interimar al Tarom. A ocupat această funcție până în iunie 2021, când a fost demis de Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor la acea perioadă.

Ulterior, Mihăiță Ursu a obținut funcția de director general la o campanie care activează în domeniul farmaceutic, însă la trei luni s-a întors la Tarom ca membru al Consiliului de Administrație.

Cătălin Radu Prunariu a demisionat din funcția de director general

Marți, compania aeriană a anunțat schimbarea directorului general. Cătălin Radu Prunariu, fiul astronautului Dumitru Prunariu, va fi înlocuit de Mihăiță Ursu, cel care timp de 12 luni a condus compania ca interimar.

Prunariu a demisionat din fruntea companiei aeriene la doar șase luni de la numire. Fostul director general a susținut într-un comunicat de presă că motivele deciziei sunt personale.

„Astăzi, 04 ianuarie 2021, Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române TAROM a luat act de demisia domnului comandant Cătălin Radu Prunariu din funcția de director general, demersul acestuia fiind din motive personale”, se arată în comunicatul TAROM.