Evenimentul Zilei > Actualitate > Jeep trebuie să renunțe la denumirea Cherokee. Tribul indian: „Nu ne onorează”
Jeep trebuie să renunțe la denumirea Cherokee. Tribul indian: „Nu ne onorează”

Jeep trebuie să renunțe la denumirea Cherokee. Tribul indian: „Nu ne onorează”

Compania Jeep, fortaţă să renunţe la denumirea SUV Cherokee. Tribul Cherokee i-a cerut companiei Jeep să nu îi mai utilizeze numele pe marca lor de SUV-uri.
Compania Jeep, fortaţă să renunţe la denumirea SUV Cherokee. Tribul Cherokee a cerut companiei Jeep să nu îi mai utilizeze numele pe marca de SUV-uri.
Șeful comunităţii Cherokee dorește ca Jeep să nu mai folosească numele tribului pe SUV-uri. Acesta spune că „nu ne onorează având numele nostru scris pe mașini”.
Reprezentanţii companiei Jeep au declarat că sunt „angajaţi într-un dialogul respectuos și deschis cu Cherokee Nation”.

Compania Jeep, fortaţă să renunţe la denumirea SUV Cherokee. Tribul Cherokee se revoltă!

Jeep a început să folosească numele Cherokee acum mai bine de 45 de ani, inclusiv pe SUV-ul Grand Cherokee. Cel mai bine vândut al mărcii. Iar SUV-ul mai mic numit Cherokee, este al treilea vehicul cel mai bine vândut anul trecut în SUA.
Legendarul automobil de teren Jeep Cherokee, un model produs de aproape 50 de ani, ar putea fi nevoit să îşi schimbe numele. Șeful tribului a declarat că a venitul timpul ca firmele să înceteze să mai utilizeze numele lor.

Chuck Hoskin Jr, șeful tribului Cherokee, a spus producătorului auto că „nu va mai tolera utilizarea numelui Cherokee de către companie”.

Compania Jeep, fortaţă să renunţe la denumirea SUV Cherokee

„Cred că a venit timpul în această ţară, atât pentru companii cât şi pentru echipe sportive, să renunţe la utilizarea numelor. A imaginilor şi mascotelor amerindiene pentru produsele, tricourile şi echipele lor”.  Este declaraţia şefului tribului Cherokee.

„Sunt sigur că au fost bine intenţionaţi dar nu suntem onoraţi să avem numele nostru înscris pe portiera unei maşini”. A mai declarat Chuck Hoskin Jr. într-o conferinţă de presă.

Constructorul auto american Jeep a lansat automobilul de teren Cherokee în 1974 şi între timp au fost introduse mai multe modele cu acelaşi nume.

Într-o declarație trimisă prin e-mail, Jeep a spus că este mai mult ca oricând „angajată într-un dialog deschis cu Chuck Hoskin, Jr”.  Compania a declarat că numele vehiculelor sale „au fost alese cu grijă de-a lungul anilor”.

În urma presiunilor, echipa de fotbal american din statul Washington precum şi echipa de baseball din statul Cleveland au renunţat şi ele recent să mai utilizeze numele unor triburi amerindiene, Redskins respectiv Indians, scrie cnbc.com.