Jeep Grand Cherokee, rampă de lansare pentru viitoarele SUV-uri Alfa Romeo şi Maserati

Jeep Grand Cherokee, rampă de lansare pentru viitoarele SUV-uri Alfa Romeo şi Maserati

Sinergiile create între Grupurile Fiat şi Chrysler, după ce producătorul auto italian a intrat în posesia unui pachet de 20% din acţiunile concernului american, pot duce la utilizarea platformei tehnice a modelului Jeep Grand Cherokee pentru realizarea unor SUV-uri Alfa Romeo şi Maserati.

Portofoliile Alfa Romeo şi Maserati ar putea fi completate cu câte un model SUV dezvoltat pe platforma celebrului 4x4 american Jeep Grand Cherokee, informează "motorauthority.com".

Sergio Marchionne, CEO Fiat şi Chrysler, a confirmat indirect această posibilitate, recent, în cadrulul unei conferinţe de presă, când a susţinut că "Grand Cherokee este un model viguros, care a fost subestimat".

Oficialul italian a mai adăugat că platforma solidă a SUV-ulul Jeep (dezvoltată în parteneriat cu Daimler) ar putea face faţă unor motorizări mult mai puternice decât cele utilizate în prezent.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un responsabil Maserati, citat de "Automotive News Europe" a certificat că producătorul italian ia foarte serios în calcul această oportunitate. Mai mult, el a estimat la 12-18 luni intervalul de timp necesar pentru lansarea comercială a unui vehicul offroad Maser.

Un SUV Alfa Romeo cu pretenţii premium ar putea concura modele germane celebre precum BMW X5, Audi Q7 sau, ca să fim mai realişti, Volkswagen Touareg.

În aceeaşi notă, un autoturism similar produs de Maserati ar oferi o alternativă pentru marile SUV-uri de lux Porsche Cayenne şi Range Rover.