Comoară decoperită după 1.000 de ani. Ce au păţit cei care au găsit-o

Comoară decoperită după 1.000 de ani. Ce au păţit cei care au găsit-o

George Powell și Layton Davies, doi vânători de comori vor ajunge la închisoare, fiind acuzaţi că şi-au însuşit o mare parte din obiectele pe care le-au descoperit cu detectorul de metale, dezgropate lângă Leominster, Herefordshire, la 2 iunie 2015.

Este vorba despre monede şi bijuterii vikinge în valoare de peste 3,5 milioane de euro, dintr-o colecție care datează din timpul domniei regelui Alfred cel Mare, de acum 1.100 de ani.

Potrivit anchetatorilor, multe din obiectele găsite sunt anglo-saxone, specifice ritualului de înmormântare viking.

Tezaurul include un inel din aur din secolul al IX-lea, o brățară cap de dragon, un lingou de argint, un pandantiv din rocă de cristal datând din secolul al V-lea și aproximativ 300 de monede. Doar 31 de monede au fost recuperate.

Powell, 38 de ani și Davies, 51 de ani, au fost condamnați pentru că au ascuns și au încercat să vândă comoara, cu complicitatea altor doi indivizi.

Potrivit legii, vânătorii de comori sunt obligați să anunțe autoritățile dacă găsesc ceva, dar cei doi au decis să vândă pe piața neagră tezaurul.

Conform legilor britanice, toate comorile găsite în Marea Britanie aparțin Coroanei, iar un comitet de evaluare decide modul în care obiectele găsite sunt împărțite între cel care le găsește, proprietarul terenului și stat, potrivit digi24.ro

Ne puteți urmări și pe Google News