Comoara ascunsă în pasajele întunecate! Secretul uriaş care abia acum a ieşit la iveală. Unde s-ar afla

Comoara ascunsă în pasajele întunecate! Secretul uriaş care abia acum a ieşit la iveală. Unde s-ar afla Sursa foto: Arhiva EVZ

Tunelurile ”Fishbones” de sub orașul Lyon reprezintă un adevărat mister pentru toată lumea. Cercetătorii n-au descoperit secretele locației nici în ziua de azi. Fiecare tunel are o fundătură, iar mulți consideră că ascund o comoară impresionantă.

Tunelurile ”Fishbones” de sub orașul Lyon au fost descoperite în urmă cu 60 de ani, dar nimeni nu a reușit să descifreze ce se ascunde în subteranul misterios. Aici se află peste 32 de galerii subterane ce se termină cu o fundătură.

Lyon-ul este faimos pentru tuneluri subterane, buncăre și instalații de apă, dar cercetătorii nu au aflat nici azi ce se află în Fishbones. Specialiștii au crezut că ar putea fi locul unde Cavalerii Templieri ar fi ascuns una dintre cele mai speciale comori din lume.

Oamenii au început să creadă în comoară din ce în ce mai mult în anul 1959, atunci când tunelul a fost descoperit. Arheologii au găsit o coroană de laur din bronz, acoperită cu foiță de aur, dar nimeni nu a putut afla ce este în tunelurile blocate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Secretul tunelurilor de sub orașul Lyon

Amable Audin, istoric și fondator al Muzeului galo-roman din Lyon a studiat misterul din subteranul de la Lyon. Lugdunum, orașul predecesor al Lyonului, a fost construit în anul 43 î.Hr. de senatorul roman Munatius Plancus . A fost o locație specială a Imperiului Roman. Doi mari conducători și-au făcut simțită prezența și au exista 200.000 de locuitori până în anul 192 d.Hr.

Legendele spun că tunelurile de sub Lyon au fost folosite de William de Beaujeu, ultimul Mare Lider al Cavlerilor Templieri. Un istoric a mărturisit că ”Sir Beaujeu a stabilit un sistem de comunicații subterane care formează o dublă arcadă, care i-a permis să circule între Lyon și Miribel, cu două grupuri de soldați, în direcțîi opuse”.

Walid Nazim a studiat istoria Cavalerilor Templieri, o organizație secretă făcută chiar de de cavalerul francez Hugues de Payens în anul 1119. Aceștia îi proteja pe creștini.

Nazim este convins că tunelurile din Lyon au fost contruite în timpul cruciadelor, special pentru a ascunde comoara prețioasă a Cavalerilot Templieri. Multe persoane au încercat să afle adevărul, dar posibil va rămâne un mister pentru toată lumea, potrivit Atlas Obscura.