Evenimentul Zilei > Sport > Comisia Tehnică a FRF a propus continuarea colaborării cu selecţionerul Edi Iordănescu: „Am tot schimbat antrenori”
Comisia Tehnică a FRF a propus continuarea colaborării cu selecţionerul Edi Iordănescu: „Am tot schimbat antrenori”

Comisia Tehnică a FRF a propus continuarea colaborării cu selecţionerul Edi Iordănescu: „Am tot schimbat antrenori”

Comisia Tehnică din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a decis în şedinţa de vineri să propună conducerii federaţiei continuarea colaborării cu selecţionerul echipei naţionale, Edward Iordănescu, se arată într-un comunicat al Federației.

„Întrunită astăzi, 30 septembrie, pentru a analiza activitatea staff-ului tehnic al primei reprezentative, Comisia Tehnică a decis să propună continuarea colaborării cu Edward Iordănescu„, se arată în comunicatul FRF.

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, a afirmat că echipa naţională are nevoie de continuitate la nivelul conducerii băncii tehnice.

„Am spus-o şi o repet, am tot schimbat antrenori. S-a discutat asta şi în şedinţă şi credem că e cel mai bine să avem continuitate. Am plecat la un drum cu Edi şi nu ne abatem acum de la el. În plus, s-au văzut lucruri bune la echipa naţională la ultima acţiune, lucruri care ne dau speranţă pentru preliminariile pentru EURO 2024, chiar dacă în viitoarea ediţie a Ligii Naţiunilor vom evolua din nou în Liga C, la fel ca şi la prima ediţie, când era totuşi o altă structură a grupelor”, a spus Mihai Stoichiţă.

Edi Iordănescu, dorit în continuare la echipa națională

Referitor la tragerea la sorţi pentru preliminariile EURO 2024, care va avea loc pe 9 octombrie, acesta a declarat: „Ne dorim grupa din care să ne calificăm. Trebuie să avem şi puţin noroc, dar şi să fim optimişti. Meciurile cu Muntenegru ne-au costat, pentru că dacă ne uităm la ceilalţi doi adversari vom vedea că am fost peste ei la rezultate directe.

E bine că nu am retrogradat în urna a 4-a pentru tragerea la sorţi. Oricum nu se putea prin prisma faptului că Germania nu participă în preliminarii, iar Rusia e exclusă, dar nici nu am fost unul dintre cele două cel mai slab clasate locuri 4 din Liga B”.

Luni, 3 octombrie, va avea loc o şedinţă specială a Comitetului Executiv al FRF, online, unde se va supune spre aprobare propunerea Comisiei Tehnice.

La ultima acţiune a echipei naţionale în Liga Naţiunilor, România a remizat în deplasare, cu Finlanda, scor 1-1, şi a învins Bosnia-Herţegovina, pe teren propriu, cu scorul de 4-1.

România a terminat Grupa a 3-a din Liga B a Ligii Naţiunilor pe ultimul loc în clasament, în spatele naţionalelor din Bosnia Herţegovina, Finlanda şi Muntenegru, retrogradând în Liga C (a treia valorică).