Comisia „Iordache”: COMUNICĂRILE publice din cursul URMĂRIRII penale să fie INTERZISE/ Nicolicea: Ești RUȘINEA Parlamentului!
Editura Evenimentul si Capital

Comisia „Iordache”: COMUNICĂRILE publice din cursul URMĂRIRII penale să fie INTERZISE/ Nicolicea: Ești RUȘINEA Parlamentului!

Autor: | | 1 Comentarii | 446 Vizualizari

Comisia specială parlamentară privind legile Justiței condusă de deputatul PSD Florin Iordache a reluat, joi, dezbaterile la proiectul de modificare a Codului de procedură penală (CPP).

UPDATE: Membrii comisiei „Iordache” au adoptat art. 102 privind excluderea probelor obţinute în mod nelegal în varianta următoare:

(2) Probele obțiunute în mod nelegal nu pot fi folosite în procesul penal fiind lovide de nulitate absoută

(3) Nulitatea actului prin care s-a dispus sau autorizat administrarea unei probe ori prin care aceasta a fost administrată determină excludera probei și a mijloacelor de probă

(5) Probele și mijloacele de probă excluse se păstrează sigilate la sediul Parchetului în ce privește cauele aflate în faca de urmărire penală, respectiv al instanței, în ce privește cauzele aflate în curs de judecată

Amendamentul a fost propus de CSM și PSD.

În timpul dezbaterii și adoptării articolelor la CPP, între membrii Comisiei „Iordache” s-a iscat un scandal privind așeazarea, la aceeași masă, cu deputatul USR Stelian Ion a consilierului său.

Florin Iordache i-a atras atenția deputatului USR Stelian Ion cu referire la consilierul său: „De ce faceți poze la documente, nu aveți documentul în față? ”

Replica deputatului USR „Trebuie să ținem o evidență a amendamentelor. Nu înteleg care este problema?!

Disputa dintre parlamentari s-a încheiat cu vorbele deputatului PSD Eugen Nicolicea „Ești un scandalagiu. Ești rușinea Parlamentului! Ești un Golan!”.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Ședința comisiei „Iordache” se desfășoară în contextul în care Comisia Europeană a declanșat procedura de infringement împotriva României pe Directiva privind prezumția de nevinovăție, pe care țara nostră trebuia să o transpună în legislație până în luna aprilie.

Directiva europeană este unul dintre motivele modificării CPP, împreună cu punerea în acord a unor articole declarate neconstituționale cu deciziile Constituționale ale CCR.

Astfel, în cadrul ședinței s-a adoptat modificarea art. 4 din CCP astfel încât în cursul urmăririi penale și al judecării cauzei în procedură comunicările publice, declarațiie publice, precum și furnizarea de alte informații sunt interzise.

(3) În cursul urmăririi penale şi al judecării cauzei în procedură de cameră preliminară sunt interzise comunicările publice, declaraţiile publice precum şi furnizarea de alte informaţii, direct sau indirect, provenind de la autorităţi publice sau orice alte persoane fizice sau juridice referitoare la faptele şi persoanele ce fac obiectul acestor proceduri.

(4 )În cursul urmării penale sau al judecăţii organele de urmărire penală sau instanţa de judecată pot comunica public date despre procedurile penale care se desfăşoară doar atunci când datele furnizate justifică un interes public prevăzut de lege sau acest lucru este necesar în interesul descoperirii şi aflării adevărului în cauză.Ceartă între deputatul USR Stelian Ion și deputații PSD. Florin Iordache i-a atras atenția deputatului USR „De ce facți poze la documente, nu aveți documentul în față? ”

Amendamentul a fost propus de PSD - UDMR şi adoptat de membrii Comisiei „Iordache”.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate