Penru cei care își doresc să fie gazde bune, codul bunelor maniere este o carte care nu trebuie să lipsească din bibliotecă, mai ales dacă vă serviți musafirii cu preparate din pește.
Codul bunelor maniere. Cum se consumă corect carnea de pește
Deși, este preparatele din pește sunt recomandate de nutriționiști, multă lume le evită din cauza oaselor. Este bine de știut că atunci când se consumă pește la restaurant trebuie respectate anumite reguli, de la folosirea tacămurilor până la consumul propriu-zis.
Orice restaurant care are în meniu preparate de pește ar trebui să pună la dispoziția clienților și tacămâruri speciale, un cuțit plat și subțire și o furculiță cu o mică crestătură în lateral.
Tăiați porții mici pe care să le consumați imediat
Cuțitul vă ajută să secționați peștele, pe care îl veți tăia în porții mici pe care le veți consuma imediat. Același cuțit vă va ajută să dezosați preparatul. În cazul în care vi se aduce peștele întreg, înainte de a-l consuma îndepărtați coada și aripioarele.
Astfel, evitați accidentele neplăcute. De asemenea, este important să mutați părțile pe care le-ați îndepărtat pe o farfurie destinată resturilor. După ce ați trecut de aceste etape nu vă rămâne decât să dezosați peștele. Întotdeauna se începe cu șira spinării.
Preparatele din pește sunt recomandate de nutriționiști
O scoateți și o puneți pe farfuria de resturi lângă coadă și aripioare. După care, cu ajutorul cuțitului și a furculiței veți mânca peștele. Pentru secționarea peștelui se folosește doar furculița.
În situația în care s-au strecurat accindental câteva oase, le puteți îndepărta cu furculița pe care o veți pune lângă buze, mai apoi puneți oasele pe farfuria cu resturi. Pentru peștele la conservă lucrurilesunt mult mai ușoare. În acest caz aveți nevoie doar de o furculiță specială pe care o veți ține în mâna dreaptă.