Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Codruța Kovesi se răzbună pe SIE, pentru Operațiunea Spionarea ei de către Black Cube
Codruța Kovesi se răzbună pe SIE, pentru Operațiunea Spionarea ei de către Black Cube

Codruța Kovesi se răzbună pe SIE, pentru Operațiunea Spionarea ei de către Black Cube

Tremură de trepidațiile veștii senzaționale site-urile și televiziunile de știri după atacul lansat de Codruța Kovesi la adresa SIE cu prilejul unuia dintre numeroasele simpozioane inutile dedicate Luptei împotriva corupției.

Redau vestea așa cum a apărut ea pe toate site-urile, copiată de la o publicație la alta, potrivit învățăturii În presa noastră de azi, nimic nu dispare, totul se transformă!:
„Aflata la o conferinta organizata de Fredom House, Expert Forum si CRPE pe baza lansarii unui raport privind indicele sustenabilitatii DNA pe 2015, Kovesi a mai spus ca situatia continua chiar daca cei mai multi dintre inculpatii anchetati de DNA isi deschid conturi in strainatate sau exista firme straine anchetate in tara lor pentru mita data in Romania.
«Nu am primit niciodata informari de la SIE, am aflat din comisii rogatorii sau din investigatii jurnalistice. Mi-e greu sa cred ca ofiterii de informatii nu dau peste aceste elemente si nu inteleg de ce nu sesizeaza DNA. Am vazut ca foarte multi dintre cercetati isi muta averea si bunurile in strainatate. Este de siguranta nationala, ca atunci cand milioane de euro sunt transferate in off-shore, sau cand sume considerabile de bani sunt date ca mita prin off-shoreuri pentru licitatii publice». Kovesi s-a mai intrebat cum se poate ca un suspect sa achizitioneze o casa de sase milioane de euro in Franta si ofiterii de informatii SIE sa nu afle aceasta informatie si sa nu sesizeze DNA.”

Mulți sunt convinși, din cîte-mi dau seama după semnele uluirii din titluri, că e un atac neașteptat.
Un atac neașteptat pentru cei care nu știu.
Cei care știu se așteptau la acest atac.
Se spune de la ureche la alta, cum e regula în statul polițienesc romând de azi, că investigația Black Cube a fost dacă nu comandată de SIE, atunci măcar aprobată de SIE.

Oricum cel care a comandat-o și a plătit-o e un om al SIE, una dintre pușculițele Serviciului.
Luat la întrebări, Mihai Răzvan Ungureanu ar fi declarat că n-a știut de investigarea de către angajații Black Cube a însăși Icoanei anti-corupție Codruța Kovesi.
Cică nu l-a crezut nimeni.
Nici măcar SRI, care a dejucat Operațiunea SIE prin arestarea celor doi angajați ai Black Cube, Serviciu cu care se află într-un Război pe viață și pe moarte, potrivit legilor nescrise după care funcționează Serviciile secrete peste tot în lume.

Atacul Codruței Kovesi e un semnal că șefa DNA știe și n-are de gînd să ierte.
Astfel că în perioada următoare ar trebui să ne așteptăm la un măcel pus la cale de DNA în rîndul oamenilor SIE din politică, din presă și din afaceri.

Articolul a fost publicat inţial pe cristoiublog.ro.