Cod Roșu de inundații în România. Ploile au făcut ravagii

Cod Roșu de inundații în România. Ploile au făcut ravagii Inundații. Sursa foto: Apele Române / Facebook

Hidrologii au emis o avertizare Cod roșu de inundații. Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, pârâie și râuri.

Cod roșu de inundații! Râurile din bazinul hidrografic Holod, județul Bihor, sunt, joi până la ora 12.00, sub avertizare Cod roșu de inundații. Hidrologii au emis și un cod portocaliu de inundații pentru județele Sălaj și Satu Mare.

Cod roșu de inundații

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Holod – bazin amonte S.H. Holod, județul Bihor, au transmis hidrologii.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Topa (afluent al râului Holod). Avertizarea a intrat în vigoare în noaptea de miercuri spre joi și este valabilă joi până la ora 12.00, potrivit Mediafax.

Ne puteți urmări și pe Google News
inundații

Cod Roșu de inundații. Ploile au făcut ravagii Sursa foto: Arhiva EVZ

Cod portocaliu de ploi și furtuni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu de ploi și furtuni în aproape toată țara. Interval de valabilitate: 13 decembrie, ora 10 – 14 decembrie, ora 12. În intervalul menționat, în Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali, se vor acumula cantități de precipitații de 50…60 l/mp și izolat de peste 70 l/mp.

A fost emis și un Cod galben

A fost emis și un cod galben de ploi și furtuni în intervalul 13 decembrie, ora 10 – 14 decembrie, ora 12. Zone afectatele afectate sunt: Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei și zonele montane aferente. Meteorologii au anunțat că și temperaturiel vor fi scăzute.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în zonele montane aferente, va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. La munte ploile vor determina topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, în nordul Carpaților Orientali, trecător vor fi precipitații mixte.