Evenimentul Zilei > Actualitate > COD PORTOCALIU de INUNDAŢII în 12 judeţe. Bilanţul ploilor torenţiale: poduri distruse, sute de case inundate, străzi acoperite cu gheaţă în Capitală | GALERIE FOTO
COD PORTOCALIU de INUNDAŢII în 12 judeţe. Bilanţul ploilor torenţiale: poduri distruse, sute de case inundate, străzi acoperite cu gheaţă în Capitală | GALERIE FOTO

COD PORTOCALIU de INUNDAŢII în 12 judeţe. Bilanţul ploilor torenţiale: poduri distruse, sute de case inundate, străzi acoperite cu gheaţă în Capitală | GALERIE FOTO

Ploile torenţiale din ultimele zile au afectat zeci de gospodării din sudul ţării. În Capitală, mai multe străzi au fost inundate şi acoperite de grindină. Aseară, în intervalul 18.30-20.20 au fost descărcări electrice și averse în urma cărora s-au acumulat aproximativ 20 de litri pe metru pătrat. Hidrologii au extins codul portocaliu de inundaţii pentru 12 judeţe până astăzi, la ora 18.00, iar 11 judeţe sunt sub cod galben.

Până la ora 18.00 este valabilă avertizarea cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Gorj, Hunedoara, Olt, Argeş şi Prahova, iar râuri din 14 judeţe sunt sub cod galben.

UPDATE: Meteorologii avertizează că până deseară, la ora 21.00, va continua să plouă în regiunile sudice şi local în centrul şi estul ţării. Vor fi mai ales averse, trecător însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp, iar izolat, îndeosebi în judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Vâlcea vor fi posibile cantităţi în jurul a 25 l/mp.

Rupere de nori în Capitală. Copaci la pământ, tramvaie blocate şi străzi înundate

Ploaia torenţială de ieri a creat probleme mari şi în Capitală. Un copac a căzut, aseară, pe o linie de tramvai din Capitală, relatează B1 TV. Este vorba de linia tramvaielor 47, 23, 7 și 23, care circulă în zona 11 Iunie. În Sectorul 5, mai multe străzi şi gospodării au fost inundate, iar intrarea în Pasajul unirii a fost blocată de ape câteva zeci de minute.

Situaţie alarmantă în mai multe judeţe din ţară. Gospodăriile oamenilor au fost inundate din cauza ploilor. Care este starea vremii

"Apocalipsa" de la Carrefour Unirii

Un clip publicat pe Youtube arată cum supermarketul Carrefour a fost inundat, din cauza unei ţevi sparte. În imagini se poate observa cum apa ţăşneşte pur şi simplu din tavan, în timp ce angajaţii se uită neputincioşi la dezastru.

Mai mulţi bucureşteni au postat pe Youtube filmuleţe cu străzi din Capitală inundate sau acoperite cu gheaţă.

Culturi distruse de grindină în Gorj

Mai multe gospodării din Gorj au fost inundate după o ploaie torenţială însoţită de grindină. Zeci de oameni din satul gorjean Trocani au rămas fără legumele din grădini, iar pomii au fost afectaţi aproape în totalitate în urma unei ploi de gheaţă care a durat doar 15 minute. La doar câţiva kilometri depărtare, în alt sat din aceeaşi comună, zeci de gospodării au fost inundate.

Podul peste râul Motru a fost afectat grav

Potrivit unui bilanţ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Gorj, şase comune au fost afectate afectate de ploi.

În Băleşti, satul Corneştii Noi, erau aseară inundate 7 curţi, iar în comuna Teleşti, satele Buduhala şi Şomăneşti, sunt cinci gospodării şi 100 de hectare de teren arabil inundate.

Aici, puntea provizorie din dreptul bisericii Şomăneşti, ce face legătura între satele Şomăneşti şi Teleşti, a fost distrusă în proporţie de 90%. În comuna Glogova a fost avariat pilonul de susţinere la podul peste râul Motru, pe DC 114, între satele Iormăneşti şi Cleşmăneşti. Aici au fost inundate 5 hectare de teren păşune şi 8 hectare de teren arabil.

Dezastru după Cod Roşu. Oamenii stau cu apa până la genunchi

Zeci de gospodării inundate, în Mehedinţi, unde a fost în vigoare un Cod Roşu de inundaţii. 15 localităţi mehedinţene au ajuns sub ape după viiturile de ieri. Localnicii din Gvardiniţa, judeţul Mehedinţi, sunt cel mai greu loviţi de puhoaie, anunţă tvrinfo.ro. De dimineaţă oamenii s-au trezit cu apa în case. Râul care trece prin localitate a ieşit din matcă şi a distrus gospodării, grădini şi culturi agricole.