Evenimentul Zilei > Actualitate > Coada la ASE pentru înscrierea la facultate
Coada la ASE pentru înscrierea la facultate

Coada la ASE pentru înscrierea la facultate

Absolvenţii de liceu de anul acesta, dar şi din generaţiile anterioare, care vor să urmeze o facultate bat deja la porţile universităţilor. Academia de Studii Economice din Bucureşti a fost luată cu asalt. Printre preferate se află şi facultatea de cibernetică.

Au început deja înscrierile la falcultate. Absolvenţii de liceu de anul acesta, dar şi din generaţiile anterioare bat la porţile universităţilor înarmaţi cu toate cele necesare pentru înscriere. La Academia de Studii Economice din Bucureşti se stă la coadă efectiv, unitatea de învăţământ universitar fiind una dintre cele mai râvnite datorită programelor de studii care cresc şansele unui absolvent de a-şi găsi loc de muncă. Academia de Studii Economice din București are 3.000 de locuri finanțate de la buget și 2.600 cu taxă. În topul celor mai râvnite specialităţi de la ASE se află facultatea de cibernetică, concurenţa de anul trecut fiind de 7 pe un loc.

Pentru a atrage cât mai mulţi studenţi, universităţile au luat tot felul de măsuri. Unele au deschis noi posibilităţi de specializare, altele au întrodus cursuri predate în limba engleză, altele s-au gândit să înceapă racolarea viitorilor studenţi din rândul elevilor de clasa a XI-a, lcare sunt puşi să dea un test şi, dacă îl trec, sunt așteptați să se înscrie la anul, după ce iau examenul de Bacalaureat.

Universitatea Politehnică a scos la concurs aproape 5.000 de locuri bugetate pentru toate cele 15 facultăţi, Pentru atragerea candidaţilor, universitatea oferă cazare gratuită în cămine, în perioada examenelor de admitere,pentru  concurenţi şi câte un însoţitor.

Anul acesta şi universităţi din străinătate organizează în Bucureşti examene de admitere pentru elevii români.Este vorba de patru universităţi britanice – Universitatea Coventry, Universitatea Greenwich din Londra, Universitatea Northampton şi Universitatea Anglia Ruskin. Candidaţii află pe loc dacă îndeplinesc cerinţele pentru a studia în Marea Britanie.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.