Anchetă la aeroportul Otopeni. A fost trimis CORPUL de CONTROL
- Ramona Danciulescu
- 1 februarie 2018, 14:07
Ministerul Transporturilor a trimis, joi, Corpul de Control la Compania Aeroporturi Bucureşti, din cauza faptului că serviciile de curăţenie şi pază nu mai sunt disponibile.
Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care se ocupă cu administrarea celor două aeroporturi ale Capitalei, a organizat o nouă licitaţie pentru asigurarea curăţeniei în aeroportul Henri Coandă, deoarece contractul cu Romprest a expirat pe 31 ianuarie.
În perioada următoare, responsabili de curăţenia din aeroport vor fi chiar angajaţii, sub forma unui voluntariat temporar.
Romprest prestează servicii de curăţenie pe aeroportul Henri Coandă începând din 2001, perioadă în care au fost încheiate mai multe contracte. Ultimul contract cu Romprest nu a mai fost prelungit, în condiţiile în care serviciile de curăţenie din aeroport au fost, de-a lungul timpului, criticate de pasageri, potrivit CNAB, scrie Digi 24.
„Având în vedere că serviciile de curăţenie şi salubritate din aeroport au fost, de-a lungul timpului, criticate de pasageri, transformându-se într-unul dintre punctele vulnerabile ale Aeroportului Henri Coandă, managementul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti a decis ca noile contracte să fie guvernate conform unor reguli de eficienţă şi să instituie o serie de criterii stricte de verificare a activităţilor de curăţenie, pe care firma câştigătoare trebuie să le respecte”, se arată în răspunsul trimis de CNAB.
CNAB, veşti bune pentru femeile care îşi caută urgent un loc de muncă
CNAB a publicat, miercuri un anunţ prin care organizează, în regim de urgenţă, 91 de femei de serviciu pentru o perioadă determinată de 30 de zile. Cerinţele de participare la selecţie sunt studii generale şi o experienţă similară în ultimii doi ani în activitatea de curăţenie.
CNAB a înregistrat anul trecut un număr record de pasageri, de 12,84 milioane, cu 16,8% mai mult decât în 2016, depăşind media europeană. Compania a înregistrat anul trecut venituri totale de 1,08 miliarde lei, cu 8,3% mai mult faţă de 2016, şi un profit brut de 389,7 milioane lei, cu 45% mai mult faţă de anul precedent, mai scris sursa citată.