Evenimentul Zilei > Social > Clotilde Armand vrea să lase Sectorul 1 fără internet. E decisă să facă „reforme” inedite
Clotilde Armand vrea să lase Sectorul 1 fără internet. E decisă să facă „reforme” inedite

Clotilde Armand vrea să lase Sectorul 1 fără internet. E decisă să facă „reforme” inedite

Sectorul 1 București, cel mai bogat sector al Capitalei și locul unde este cea mai mare concentrare de sedii de mari corporații și importanți jucători din IT&C ar putea rămâne peste noapte fără internet, cablu și telefonie fixă.

Primarul Sectorului 1 București, Clotilde Armand, a anunțat că vrea să dispară toate cablurile de pe stâlpii din sector, deranjată fiind de cel din fața Primăriei.

Firmele din domeniu cer o discuție cu autoritățile locale

Firmele din domeniu cer o discuție cu autoritățile locale pentru rezolvarea situației.  Altfel, 238 de mii de bucureșteni care locuiesc în Sectorul 1 pot rămâne oricând fără internet și cablu, în condițiile în care telemunca și școala online au devenit un mod de viață.

Primăria Sectorului 1 este cea mai bogată din Capitală, cu venituri estimate pentru acest an de peste un miliard de lei. În zona administrată de Clotilde Armand se află și o mare parte din cartierul de business al Capitalei, relatează Digi 24.

Sectorul 1 București găzduiește sediile centrale ale unor mari companii de stat și private

În zone precum Gara de Nord, Aviatorilor, Aurel Vlaicu, Băneasa au sedii centrale mari companii de stat, dar și firme private și mari corporații cu mii sau zeci de mii de angajați. Între acestea, se numără companiile feroviare de infrastrastructură și călători, Metrorex, Societatea de Transport București, dar și OMV Petrom, Telekom, Hidroelectrica sau Orange.

Un studiu realizat în 2019 de o companie de consultanță imobiliară arăta că în Sectorul 1 este și cea mai mare concentrare a sediilor centrale ale marilor jucători din IT&C. Astfel, 46% dintre companii sunt localizate în acest sector.

Peste 55.000 de elevi sunt înscriși în unitățile de învățământ din Sectorul 1

În Sectorul 1 se află nu doar companii de top, ci și unele dintre cele mai prestigioase unități de învățământ din București. Peste 55.000 de copii sunt înscriși în grădinițele, școlile și liceele de stat și private din sector, potrivit Inspectoratului Şcolar Municipal.

Dorința primarului Clotilde Armand de a înlătura de azi pe mâine cablurile de internet și telefonie fixă de pe stâlpi ar putea perturba activitatea tuturor firmelor din zonă. Dar nunnumai, ci și viața celor peste 238 de mii de locuitori ai sectorului. Printre ei, mulți care lucrează de acasă și s-ar putea trezi fără servicii de telecomunicații. Să nu-i uităm nici pe elevii care au trecut de mai bine de un an în sistemul online.