Clotilde Armand, din nou în atenția ANI. Trebuie să-și justifice majorarea salariului

Clotilde Armand, din nou în atenția ANI. Trebuie să-și justifice majorarea salariului Clotilde Armand. Sursa foto: Arhiva EvZ

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, se află din nou în atenția ANI în urma unei decizii de a transfera anumite responsabilități către viceprimarul USR, Oliver Păiuși.

Conform rapoartelor inspectorilor de integritate, Clotilde Armand l-a desemnat pe Oliver Păiuși să mărească salariul primarului cu 50%.

Sesizarea a fost depusă de Alexandru Pânișoară, președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului (ADU), ce susține că primărița a intrat în conflict de interese, făcând trimitere la art. 228 din Codul administrativ.

Clotilde Armand, din nou în vizorul ANI

Alexandru Pânișoară solicită inspectorilor ANI să constate „starea de conflict de interese” în care se află Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, și să dispună măsurile prevăzute de lege din cauză că edilul „a urmărit în mod evident obținerea unor foloase materiale pentru sine”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În temeiul OG nr. 27/2002, a Legii nr. 161/2003 și OUG nr. 57/2019 formulez prezenta SESIZARE prin care vă solicit să:

  • Constatați starea de conflict de interese în care se află Primarul Sectorului 1 al municipiul București, Clotilde Armand Marie Brigitte;
  • Dispuneți măsurile prevăzute de lege cu privire la starea de conflict de interese.

În fapt, în data de 16.11.2023, Primarul Sectorului 1 – Clotilde Armand Marie Brigitte – a obținut avizul de legalitate pentru proiectul de Dispoziție prin care a delegat expres Viceprimarului Sectorului 1, Oliver Leon Păiuși, atribuțiile Primarului sectorului 1 cu privire la emiterea actului administrativ de stabilire a majorării cu un procent de 50% a indemnizației lunare a Primarului Sectorului 1 al Municipiului București, precum și a documentelor conexe ce stau la baza emiterii și în legătură cu aceasta.

Ulterior, dispoziția a fost emisă, având nr. 5127/2023, iar viceprimarul sectorului 1, Oliver Leon Păiuși, a procedat la emiterea dispoziției prin care indemnizația lunară a Primarului Sectorului 1 a fost majorată cu 50%, respectiv de la 14.654 lei/lună la 21.971 lei/lună”, se arată în sesizarea depusă.

Alexandru Pânișoară

Alexandru Pânișoară. Sursa foto: Facebook

ANI urmează să evalueze respectarea regimului juridic

Mai târziu, pe 14 decembrie 2023, ANI a comunicat lui Alexandru Pânișoară că reclamația sa a fost înregistrată și că se vor efectua cercetările necesare.

„… inspectorul de integritate desemnat potrivit prevederilor art. 9 alin. 1 (…) din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice (…) va efectua evaluarea respectării regimului juridic al conflictelor de interese de către dna. Clotilde-Marie-Brigite Armand în conformitate cu prevederile art. 11 din același act normativ”, potrivit luju.ro.

Clotilde Armand, acuzată de două ori de conflict de interese

Prin urmare, edilul Sectorului 1 e acum vizată de două acuzații de conflict de interese, după ce anul trecut s-a numit singură manager într-un proiect anticorupție.

Clotilde Armand este acuzată că a semnat o dispoziţie prin care s-a desemnat manager al proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie”. În urma acestui act „a realizat foloase materiale constând în venituri aferente activităţilor prestate în calitatea de manager de proiect”.