Evenimentul Zilei > Social > S-a inventat closetul inteligent! Îți recunoaște popoul și detectează bolile în „scaun” și urină!
S-a inventat closetul inteligent! Îți recunoaște popoul și detectează bolile în „scaun” și urină!

S-a inventat closetul inteligent! Îți recunoaște popoul și detectează bolile în „scaun” și urină!

Cercetătorii de la Universitatea Stanford au inventat o toaletă inteligentă care poate detecta mai multe tipuri de cancer, analizând excrementele și urina.

Toaleta inteligentă este dotată cu tehnologie care poate detecta, analizând materiile fecale și urina, cancerul colorectal sau urologic. Closetul ar putea fi deosebit de util pentru persoanele care sunt predispuse la anumite afecțiuni, cum ar fi sindromul intestinului iritabil, cancerul de prostată sau insuficiența renală.

Una dintre cele mai importate funcții ale toaletei inteligente este, poate, și cea mai suprinzătoare- are un sistem de identificare încorporat. „Întreaga idee este să oferim o analiză precisă și individuală, așa că trebuia să ne asigurăm că toaleta îl poate „recunoaște” pe fiecare utilizator”, a spus Gambhir, unul dintre cercetătorii implicați în proiectul Universității Stanford.

Inițial, cercetătorii de la Stanford au vrut să incorporeze în toaletă un „aparat de amprente”, dar și-au dat seama că ideea nu e prea bună. Ce se întâmplă dacă o persoană folosește toaleta, dar alta o curăță?

Astfel, au ajuns la concluzia că un scanner pentru popou este cea mai bună soluție. V-ați putea gândi la recunoașterea facilală, doar că e la polul opus.

„Știm că pare ciudat, dar fundul dumneavoastră este unic”, a spus Gambhir.