O sumedenie de politicieni din ambele tabere politice  americane au transmis mesaje de sprijin și încurajare președintelui Trump și soției sale, Melania, după ce aceștia au fost testați pozitiv la COVID.

Inclusiv Joe Biden, contracandidatul lui Trump în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, a transmis pe Twitter urări de bine cuplului de la Casa Albă. Fără a omite să strecoare și o înțepătură la adresa rivalului, pentru faptul că acesta nu obișnuiește să poate mască.

„Sun bucuros să anunț că Jill și cu mine am fost testați negativ la COVID. Vă mulțumesc tuturor pentru mesajele de îngrijorare. Sper ca aceasta să vă amintească tuturor: purtați mască, păstrați distanța socială și spălați-vă pe mâini”, a scris Biden.

Președinta Camerei Reprezentanților, Democrata Nancy Pelosi, a afirmat că se roagă pentru Donald Trump.

„Cu toții am primit vestea cu mare tristețe. Întotdeauna mă rog pentru familia președintelui să fie bine. Acum, o fac cu și mai mare intensitate și știu că vor avea cele mai bune îngrijiri, lucru pe care îl dorim tuturor din această țară”, a spus Pelosi la MSNBC.

Însă predecesorii lui Trump la Casa Albă au păstrat o tăcere ciudată pe rețelele sociale și în presă, constată tabloidul britanic Daily Mail. Aceeași tăcere au afișat-o și fosta adversară a lui Trump din alegerile din 2016, Hillary Clinton, precum și Michelle Obama, cea despre care s-a speculat până nu de mult că va intra în cursa prezidențială în locul lui Biden.

Președintele Trump a anunțat pe Twitter vestea despre rezultatul pozitiv al testului pentru el și soția sa, Melania, vineri.

Consiliera de la Casa Albă, Hope Hicks, a fost cea dintâi testată pozitiv, miercuri. Ea a călătorit la bordul Air Force One alături de Donald Trump în drum spre Cleveland, unde a avut loc prima dezbatere a acestuia cu Joe Biden.

Nu este clar când s-a infectat Hicks.

Consiliera, în vârstă de 31 de ani, a afirmat că s-a simțit rău după ce s-a întors de la un miting electoral în Minnesota, de asemenea la bordul avionului prezidențial, miercuri seara.

Ea a fost izolată de restul pasagerilor din avion, iar diagnosticul său a fost confirmat joi.

Donald Trump a fost internat la spitalul militar Walter Reed și a difuzat o înregistrare video în care le-a mulțumit americanilor penstru „sprijinul formidabil”, afirmând că se „simte foarte bine”, la fel ca și Prima Doamnă.