Evenimentul Zilei > Politica > Claudiu Palaz, PMP, reacție virulentă față de Tőkés László, pentru care Centenarul Marii Uniri este un prilej de doliu
Claudiu Palaz, PMP, reacție virulentă față de Tőkés László, pentru care Centenarul Marii Uniri este un prilej de doliu

Claudiu Palaz, PMP, reacție virulentă față de Tőkés László, pentru care Centenarul Marii Uniri este un prilej de doliu

Liderul PMP Constanța, Claudiu Palaz, consideră "inadmisibilă și jignitoare" declarația lui Tokés László conform căruia, pentru maghiari, Centenarul Marii Uniri este "prilej de doliu". La comunicatul de presă prin care reacționează împotriva lui Tokeș, liderul PMP atașează și o fotografie ”de mare încărcătură simbolică și emoțională.

România Mare și…o pereche de opinci…Tőkés știe de ce, își intitulează Claudiu Palaz comunicatul de presă. ”Este inadmisibil ca în an centenar, în care toți românii sărbătoresc Marea Unire, evenimentul să fie ”atacat” de către persoane care prin declarațiile lor umbresc această sărbătoare și o consideră…prilej de doliu”, susține liderul PMP. “Jignirea lui Tőkés a Zilei Naționale a României a rămas nesancționată de către niciun politician din Parlamentul României. Mă așteptam să fie luări de cuvânt și atacuri la astfel de declarații aberante la adresa Centenarului Marii Uniri a României. Dar NU! În Guvern este doar circ. Și prin Parlament la fel. Ei sunt preocupați de altele, numai de Centenar NU! De fapt, cred că nici nu au curajul să o facă.”

 

Claudiu Palaz se întreabă cum de nimeni nu are curaj să îi amintească lui Tokés László de evenimentele din Ardealul de Nord din 1940, din satele Trăznea și Ip. “Acestea sunt zile de doliu, domnule Tőkés! Doliu chiar și pentru dumneavoastră, maghiarii! Nu Centenarul Marii Uniri a României! Dar cred că referitor la aceste evenimente tragice aveți amnezie. Iar dacă tot ”v-a lovit” acest fenomen amnezic, vreau să vă aduc în memorie, domnule Tőkés László, și anul 1919, an în care armata română a îndepărtat de la putere regimul comunist a lui Béla Kun. Sau acest eveniment nu vreți să vi-l amintiti, pentru că aveți oroare de…opinca soldatului român de pe Parlamentul din Budapesta?”

De aceea, pentru “amnezia” lui Tőkés László, liderul PMP Claudiu Palaz  îi face cadou o fotografie, cu o ”mare încărcătură simbolică și emoțională” pentru acesta. El ține în brațe o hartă a României mari și o pereche de opinci.