Evenimentul Zilei > Actualitate > Clacă pentru culesul ”aurului roșu”. Surpriza uriașă avută de un vrâncean
Clacă pentru culesul ”aurului roșu”. Surpriza uriașă avută de un vrâncean

Clacă pentru culesul ”aurului roșu”. Surpriza uriașă avută de un vrâncean

Prețul uriaș al kilogramului de cireșe, dar și lipsa culegătorilor care să îi ajute pe agricultori dau naștere unor idei inedite, care să îi împace atât pe cumpărători cât și pe proprietarii livezilor.

Un român care a anunțat pe Facebook că așteaptă doritori care să-și culeagă singuri cireșele din livada sa, la prețul de 4 lei/kg, a avut o surpriză uriașă.

Anunțul său a fost distribuit de peste 7.500 de ori și pur și simplu a fost asaltat de telefoane de oameni care doreau să aibă ocazia să cumpere cireșe la un preț atât de bun.

În piețele din România, cireșele de import au prețuri cuprinse între 60 și 150 de lei.

Este vorba  de un vrâncean care deţine o livadă de cireşe la Blidari, în comuna Coteşti. El a ales o cale inedită de a-şi face reclamă produsului în vreme de pandemie, invitând pofticioşii în livadă să culeagă singuri cireşele pe care doresc să le cumpere.

„Fac o invitaţie pentru data de 17 mai, la livada mea din sat Blidari, lîngă Coteşti, la 15 km de Focşani, pentru a avea posibilitatea să vă culegeţi singuri pofticioasele cireşe de Mai ! (…) Avantaje: O plimbare la aer curat! Posibilitatea de a culege singuri şi pe alese cireşe proaspete, de o calitate ireproşabilă! Degustarea pe săturate, fără să vă coste nimic”, a scris vrânceanul, pe pagina sa de socializare.

Omul promite să-şi întâmpine oaspeţii cu o ţuică de mere, iar locul de parcare este garantat în imediata apropiere a livezii de cireşi. Preţul pe kilogram este unul modic, dar există şi o condiţie: cumpărătorii trebuie să achiziţioneze minim cinci kilograme de cireşe.

În numai câteva ore, vrânceanul a fost sunat de sute de persoane dornice de cireşe, dar şi de o ieşire la aer curat, astfel că acesta a revenit cu un mesaj pentru a anunţa că, din cauza numărului foarte mare de solicitări, nu mai poate accepta alte cereri.

Postarea a avut peste 3.000 de like-uri şi peste 7.000 de distribuiri în doar câteva ore, semn că iniţiativa bărbatului a fost apreciată.