Victor Ciutacu a făcut o radiografie dură a aspectelor care se schimbă (sau nu) după deciziile anunțate de Tudorel Toader.

“A ieșit legendarul Tudorel, fix de ziua insurecției armate, cu mult-așteptatul pachet “reformist” de (proiecte de) legi ale justiției. Mult zgomot pentru aproape nimic, la cât pricep eu fenomenul. Dau cu liniuță de la capăt…

Citiți în detaliu MODIFICĂRILE IMPORTANTE din JUSTIȚIE

Nu văd cu ce ar fi mai politizată numirea șefilor de procuraturi dacă o va face CSM la propunerea ministrului Justiției, în loc s-o facă președintele la propunerea CSM. Tot politice sunt numirile…

Iohannis, REACȚIE FURIBUNDĂ la adresa lui Tudorel Toader

Mi se pare noaptea minții să prelungești durata mandatelor procurorilor-șefi în contextul în care și la două consecutive de câte trei ani se comportă ca faraonii. Eu aș fi limitat (cel puțin) numărul mandatelor, unul și la muncă după aia.

 

Răspunderea magistraților nu se bucură, din păcate, de-o lege specială, ci de o (timidă) reparație. Statul va fi obligat să se îndrepte patrimonial împotriva magistraților generatori de prejudicii financiare. Nu-i rău, dar n-am înțeles ce facem cu ăia care țin degeaba în pușcărie oameni care sunt achitați ulterior sau cu cei care condamnă abuziv.

Opoziția reacționează în Parlament după deciziile luate de Toader

Ideea de a nu avea procurori/judecători sub 30 de ani mi se pare de bun simț. Întâi să priceapă ceva din viață și din meserie și după aia să se joace cu destinele; la fel și cu avansările la termene decente și stoparea migrației politice de la procurorie la judecătorie și invers.

 

Habar n-am dacă, sub autoritatea Ministerului Justiției, Inspecția Judiciară va fi mai eficientă/performantă. Dar știu că acum, cât stă sub CSM, e un dezastru”

Citiți textul integral pe ciutacu.ro