Ciucă nu mai vrea cu PSD, nici „rotativă”. Răspuns dur pentru Crin Antonescu

Ciucă nu mai vrea cu PSD, nici „rotativă”. Răspuns dur pentru Crin Antonescu Nicolae Ciucă. Sursă foto: Facebook

Președintele PNL. Nicolae Ciucă, și-a reiterat dorința ca după alegeri guvernarea țării să fie asigurată de o construcție de dreapta, în locul actualei coaliții contra naturii cu socialiștii din PSD. El a vorbit și despre pensiile militarilor dar și despre intervenția la inundațiile din județul Galați, într-un interviu la Realitatea TV.

„Cum să se gândească PNL să susțină un membru marcant al PSD?!”

Nicolae Ciucă s-a arătat contrariat de întrebarea reporterului, care a vrut să știe dacă îl va susține pe Mircea Geoană în al doilea tur de scrutin. „Cum să se gândească PNL să susțină un membru marcant al PSD?! E absolut incredibil să vorbim de independență când Mircea Geoană a fost cel mai longeviv lider al PSD”.

Președintele PNL continuă, referindu-se la faptul că Geoană candidează ca independent: „De unde rezultă această independență care are o rădăcină de cinci ani în PSD? E absolut incredibil să vorbim de independență când este cel mai longeviv lider al PSD. Nici nu este onest și corect să te detașezi ca și cum nu ar fi făcut parte din viața ta”.

Nicolae Ciucă este relații „cordiale” cu Ilie Bolojan

Despre Ilie Bolojan, liderul PNL a răspuns destul de rezervat: „avem relații de respect, colaborare, ne-am consultat. A făcut performanță în administrația locală”, însă nu a spus nimic despre o eventuală propunere de a deveni premier pentru fostul edil din Oradea.

„A făcut performanță în administrația locală. Apreciez foarte mult activitatea profesională, politică a domniei sale. Filiala PNL Bihor a obținut cele mai bune rezultate la alegerile locale. (un proiect mare al USR cu Bolojan?) Un proiect mai mare care să plece de la 8% ... nu îmi dă la aritmetică”, declară candidatul la președinție.

Președintele PNL răspunde atacurilor lui Crin Antonescu

Ciucă a răspuns atacurilor fostului președinte PNL Crin Antonescu spunând că ceea ce face acesta „este dezamăgitor”.

„Privind în urmă, domnia sa avea o altă retorică. Ceea ce face Crin Antonescu îmi demonstrează că sunt un candidat redutabil”, declara liderul PNL.

„Nu știu care dintre noi are rațiunea și comportamentul corecte. Acestea ar trebui să ne reprezinte fără să fim percepuți altfel de cetățeni. Ceea ce face Crin Antonescu îmi demonstrează că sunt un candidat redutabil. Văd că toate atacurile sunt îndreptate în această direcție. Foarte bine”, spunea aseară Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă este interesat de pensiile militarilor

Referindu-se la pensiile militarilor, Nicolae Ciucă spune că a discutat autoritățile și cu camarazii săi problema inechităților apărute.

Nicolae Ciucă

Sursa foto: Facebook/Nicolae Ciucă

„Gradul este proprietate individuală a fiecărui militar. Și atunci, această diferență între cei care sunt azi în activitate și urmează să iasă la pensie și cei care au trecut în rezervă este anormală. Am discutat cu premierul când eram ministru, am explicat că produce inechități mai mari decât legea 263 și premierul de la vremea respectivă mi-a spus că se vor rezolva inechitățile.

Am discutat cu camarazii mei, e o chestiune obligatorie să rezolvăm. Avem proiect de lege pentru eliminarea inechităților, ne-am angajat împreună, în Coaliție, să aprobăm acest proiect. Am convenit ca până săptămâna viitoare să venim cu cea mai bună formulă astfel încât să fie aplicabilă și să rezolve inechitățile”.

Nicolae Ciucă nu mai vrea o coaliție cu partidele de stânga

Nicolae Ciucă insistă pentru un guvern de dreapta: „mi-aș dori o construcție politică de dreapta”

Liderul PNL a declarat după ce a fost în mijlocul sinistraților de la Galați, că a fost acolo, „am evacuat apa, ne-am organizat și am asigurat echipe de voluntari. Aveam experiență în zonă, cunosc zona, de aceea am mers cu premierul”.

Referindu-se la legea legată de Senat, și implicit de actualul președinte Klaus Iohannis, cadidatul la președinție a spus: „Este vorba de restabilirea dreptului democratic al oricărei persoane să aleagă și să fie aleasă. Este vorba de o propunere legislativă care urmează să intre în dezbatere și analiză în Parlament, să fie votată și apoi să producă efecte. Deci nu forțează pe cineva anume”.

Este necesară o coordonare între aliați

Despre relația cu  Ucraina, liderul a declarat că nu ne putem gândi separat la această problemă, trebuie o coordonare între aliați.

„Dacă nu suntem atenți, vom arunca cel puțin 4-5% din buget pentru cheltuieli de apărare. Nu putem vorbi de libertate, prosperitate, dezvoltare economică, investiții. Trebuie să ne coordonăm cu aliații noștri”, spune militarul de carieră.

Conflictul dintre Israel și teroriști duce la o situație îngrijorătoare, la nivel global, nu numai pentru România.

„Este o situație îngrijorătoare nu doar pentru România. Deocamdată se menține în control. Dacă situația va escalada, nu putem evalua consecințele”, spunea liderul.