Evenimentul Zilei > EVZ Special > Cîțu râde de Ciolacu: „PSD se predă și confirmă public succesul programului IMM Invest”
Cîțu râde de Ciolacu: „PSD se predă și confirmă public succesul programului IMM Invest”

Cîțu râde de Ciolacu: „PSD se predă și confirmă public succesul programului IMM Invest”

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu susține că modificările aduse de PSD, ALDE și Pro România, în Parlament, a actelor normative privind IMM Invest, în sensul dublării plafonului de garanții, reprezintă confirmarea faptului că programul a avut succes.

Într-o nouă postare pe Facebook, Florin Cîțu susține că tot ceea ce propune el „este fantastic” și se bucură că acest lucru ar fi fost înțeles și de liderul PSD, Marcel Ciolacu, căruia ține să-i mulțumească.

„Domnule Ciolacu vă felicit că m-ați ascultat și ați luat notițe. Știam că până și dumneavoatra veți intelege că tot ce propun este fantastic”, a arătat Florin Cîțu în postarea sa.

Ministrul Finanțelor spune că PSD a încercat să submineze IMM Invest, însă nu a reușit, iar faptul că majoritatea parlamentară formată în jurul PSD a dublat plafonul de garanții reprezintă o dovadă că programul este o reușită.

„PSD se predă și CONFIRMĂ public SUCCESUL programului IMM Invest!! Deși a început de doar câteva săptămâni, programul IMM INVEST este un succes confirmat acum și de toate forțele politice. PSD a încercat să submineze acest program din prima zi dar în fata datelor reale a trebuit să se predea. Astăzi, în Parlament, Ciolacu și gașca lui au cerut dublarea plafonului de garanții pentru IMM Invest. Prin decizia de astăzi PSD îmi dă dreptate. Am spus de nenumarate ori că dacă programul este un succes vom majora plafonul de garanții”, a spus Florin Cîțu în postarea de pe Facebook.

Pe de altă parte, ministrul atrage atenția că pentru a majora pafonul de garanții, așa cum a făcut PSD, este nevoie și de acceptul prealabil al Comisiei Europene, motiv pentru care spune că modificările sunt populiste.

„Bineînțeles că PSD face această modificare într-un still populist și fară o analiză fundamentată. Voi face eu aceasta analiză. Incompetenții de la PSD nu stiu că orice creștere de plafon trebuie aprobată de CE pe baza unei analize foarte bine fundamentate. IMM Invest este o schemă de ajutor de stat și trebuie aprobată de CE. Vor învăța după ce vor citi acest mesaj”, și-a încheiat Florin Cîțu postarea.