„Din 15 mai se elimină purtarea măștii în spațiile deschise, cu excepția piețelor, stațiilor de transport în comun. Masca se menține la exterior, la festivaluri, concerte. Tot din 15 mai, se ridică restricțiile de circulație pe timp de noapte, iar magazinele revin la programul normal. În spațiile deschise competițiile sportive vor avea loc cu maximum 25% din capacitatea publicului, dar doar pentru cei vaccinați, prezintă un test PCR nu mai vechi de 24 de ore.

Se permite organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pt adulți cu un număr de participanți cu max. 50 de persoane în interior și 200 persoane în exterior cu respectarea distanțării.

Se permite activitatea în spații închise ale sălilor de sport cu capacitatea de max. 50%. Sunt măsuri până la 1 iunie. Vor urma și altele. Iar unele vor fi relaxate, spre exemplu numărul de spectatori”, a spus Cîțu.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, mai multe etape de relaxare în ceea ce priveşte măsurile impuse de pandemia de COVID-19, arătând că începând din 15 mai se elimină obligativitatea purtării măştii de protecţie în exterior, cu câteva excepţii, respectiv pieţele, târgurile şi staţiile de transport public.

„Prima etapă de relaxare va avea loc chiar acum, în 15 mai, deci în weekendul care urmează deja vom avea câteva măsuri de relaxare funcţionale. Următoarea etapă este 1 iunie, pe urmă 1 iulie, pe urmă 1 august. Aşadar, din 15 mai se elimină portul măştii în exterior, cu câteva excepţii, desigur. Rămân excepţiile din exterior unde trebuie să purtăm în continuare masca, cum ar fi pieţele, târgurile sau staţiile de transport public, fiindcă în mijloacele de transport public masca va rămâne obligatorie, cum va rămâne masca obligatorie în spaţiile din interior. Prima măsură – în aer liber se renunţă la această mască”, a spus şeful statului, joi, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.