Evenimentul Zilei > Social > Cireşe româneşti, vândute la preţuri astronomice
Cireşe româneşti, vândute la preţuri astronomice

Cireşe româneşti, vândute la preţuri astronomice

Jurnalistul Călin Hera scrie pe blogul său că în piaţa în care a ieşit să-şi cumpere de-ale gurii a dat peste o situaţie cel puţin uluitoare: cireşe la un leu bucata. Adica, în cazul în care clientul nu-şi permitea să dea 35 de lei pe un kilogram, negustorul îi ofera posibilitatea să-şi satisfacă pofta de cireşe achiziţiondând câteva cu un leu bucata.

Redăm mai jos postarea lui Călin Hera de pe blogul său:

Îmi place să merg în weekend la piață, dimineața. Odată ce s-a desprimăvărat, e o desfătare. E minunat să descoperi frunzele crude de pătrunjel, leuștean, ceapă verde, usturoi, cartofii noi, ridichile. E bine. Aștept căpșunile autohtone și cireșele. Azi-dimineață am văzut prima grămăjoară de cireșe. 35 de lei kilu' de cireșe „FFF dulci”.

În alți ani, primele cireșe cred că au costat și 50 de lei. Astea de acum nu arătau „să-ți lase gura apă”. Dar altceva m-a frapat: un cartonaș pe care scria „1 leu bucata”. Deasupra, una buc. cireașă. Cea mai urâtă și cea mai scumpă cireașă din lume. Pe o tarabă din Piața Rm. Sărat. Nu, nu la Loft. Glumă proastă? Mă rog, prost nu e acela care cere.

P.S. Dacă avea și codiță costa un leu și cincizeci de bani? Dacă dai sâmburele la schimb îți face un discount? S-ar mai fi construit Ateneul dacă s-ar fi pornit campania „o cireașă pentru Ateneu”?