Evenimentul Zilei > Actualitate > Ciprian Marica, primele REACȚII după retragerea din activitate. REGRETUL fostului atacant
Ciprian Marica, primele REACȚII după retragerea din activitate. REGRETUL fostului atacant

Ciprian Marica, primele REACȚII după retragerea din activitate. REGRETUL fostului atacant

În vârstă de 31 de ani, Ciprian Marica a agățat ghetele-n cui din cauza vechilor accidentări. Astăzi, fostul internațional a mărturisit ce va face mai departe în fotbal.

Marica a ținut, printre altele, să-și exprime părerea despre „războiul rece” dintre Adrian Mutu și Ioan Andone, dar și despre finanțatorul „câinilor”.

„Este prietenul meu și mă bucură faptul că este managerul lui Dinamo. Totuși, mă deranjează conflictul cu Ioan Andone. Este o greșeală să vii și să încerci imediat să schimbi antrenorul. Îmi pare rău că nu se pun la masă, să discute și să ajungă la o înțelegere. Cred că Mutu, ca manager, ar trebuie să lase de la el. Să vină în întâmpinarea lui Andone, să se pună la masă și să lucreze împreună”, a spus Marica la Digi Sport.

despre Ionuț Negoită: „Am văzut că a intervenit Negoiță și i-a luat partea unuia și l-a pus la colț pe celălalt. Mă rog, este problema lui Dinamo. Dar mă deranjează că au apărut rapid aceste tensiuni. Trebuie să o luăm de la bază. Ce investiții s-au făcut la Dinamo? Pe ce bază se cer perfomanțe la Dinamo? Ce oferă clubul Dinamo unui jucător, ca el să vină la club? Nu am nimic cu nimeni, este doar părerea mea”.

despre viitorul sportului românesc: „Avem mulți juriști în țără și ar trebui să îi strângem pe toți și să vedem ce s-a greșit și ce trebuie făcut. Trebuie să înțelegem că sportul fără stat nu poate să existe. Dacă statul nu se implică, sportul va dispărea”.

despre retragerea sa din fotbal: „Mi-a fost destul de greu să iau decizia retragerii, dar în viaţă trebuie să ştii când să renunţi. Nu mai simţeam că genunchiul, corpul mă mai poate ajuta. A fost o decizie tristă pentru mine, acum îmi lipseşte o rutină zilnică. Sunt puţin dezorientat, dar mă bucur că m-am întors acasă. Chiar dacă am plecat la 18 ani din România, mi-a fost mereu dor de această ţară şi de români în general.

Mă gândesc să-mi organizez un meci de retragere, o să vorbesc cu foştii mei colegi. Echipa naţională a însemnat totul pentru mine. Motivul pentru care m-am apucat de fotbal a fost momentul 1994, al Generaţiei de Aur, asta m-a impulsionat. Trăirile înainte de un meci al naţionalei erau fantastice, de nedescris. Ştiam că se uită multă lume la mine, inclusiv familia. Dacă nu regreţi nimic în viaţă, înseamnă că nu ai evoluat”.

Regretele fostului atacant: „Sunt multe decizii greşite pe care le-am luat, printre care faptul că nu am prelungit contractul cu Schalke, o echipă mare în Germania. La Schalke erau Farfan, Raul şi Huntelaar. Am jucat cartea greşită, alegând să plec. Iniţial, trebuia să mă duc în Anglia, dar lucrurile au eşuat acolo în ultima zi de transferuri. Şi de la Getafe am plecat neinspirat, am marcat 7 goluri în ultimele partide şi salvasem echipa de la retrogradare. În Turcia m-am accidentat, a venit o operaţie la genunchi şi de atunci declinul”.

CARIERA lui Ciprian Marica, la nivel de club:

2001–2004 Dinamo București 23 (4 goluri)
2004–2007 Shakhtar Donetsk 73 (16)
2007–2011 VfB Stuttgart 93 (19)
2011–2013 Schalke 04 34 (5)
2013–2014 Getafe 27 (6)
2014–2015 Konyaspor 7 (1)
2016 Steaua București 7 (0)

La nivel de națională:

69 de meciuri/25 de goluri